იცოდით, რომ გემრიელი დესერტის რახათ-ლუხუმის მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ.
ინგრედიენტები:
650 მლ.წყალი ( შეიძლება ჩავანაცვლოთ კენკრის ან ხილის წვენით}.
200 გრ.შაქარი
120 გრ.სიმინდის სახამებელი
30 გრ.კარკადე ( ჰიბისკუსი )
100 გრ.მოხალული და დაჭრილი ნიგოზი
50 მლ.ლიმონის წვენი
ზემოდან მოსაყრელად:
50 გრ.სიმინდის სახამებელი
30 გრ.შაქრის პუდრა
მომზადების წესები :
400 მლ. .წყალი დავასხათ ჰიბისკუსს,მივიყვანოთ ადუღებამდე, შემდეგ მას შევურიოთ შაქარი და ლიმონის წვენი.
დარჩენილ წყალში კარგად გავხსნათ სახამებელი.
სახამებლიანი სითხე ჩავასხათ ცხელ წვენში, თან გამუდმებით ვურიოთ და ისე მივიყვანოთ ადუღებამდე.,დავუწიოთ ცეცხლს და 8 – 10 წუთი ნიჩბით უწყვეტად ვურიოთ.
შევურიოთ გამზადებული ნიგოზი,გადმოვიტანოთ ოთხკუთხედ ფორმაში და 12 საათის განმავლობაში გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე.
ამოვიღოთ ფორმიდან,წავუსვათ ყველა მხრიდან სახამებლისა და შაქრის ნარევი.
დავჭრათ 2 სმ ის სიგრძის და სიგანის კუბებად და ისევ ამოვსვაროთ სახამებლისა და შაქრის ნარევში