gogra5
5/5

როგრ მოვხარშოთ გოგრა : 2 განსხავავებული რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

2 კგ.გოგრა

300 მლ.წყალი

2 სუფრის კოვზი შაქარი ან გემოვნებით

მომზადების წესები :

გოგრა დავჭრათ სამკუთხედ ნაჭრებად.

ქვაბში ჩავაწყოთ გორგის ნაჭრები, ისე როგორც სურათზე არის ნაჩვენები, მოვაყაროთ შაქარი და დავაწყოთ ზემოდან ისევ გოგრის ნაჭრები.

მოვასხათ წყალი,დავახუროთ ქვაბს თავსახური ,წყალი რომ ადუღდება, დავუწიოთ ცეცხლს და ვხარშოთ სითხის აორთქლებამდე.წარმოქმნილი სიროფი არ გადავღვაროთ.

ცხელი გოგრის ნაჭრები დავაწყოთ თეფშზე და მოვასხათ სიროფი.

როგორ მოვხარშოთ ( მოვამზადოთ)  გოგრა ორთქლზე.მეორე ვარიაცია

ავიღოთ დიდი ქვაბი, შიგნით ჩავდოთ გადმობრუნებულად დაცხრილული ( ხვრელებიანი) ქვაბი,წყალი ჩავასხათ იმდენი,რამდენიც ამ ქვაბს დაფარავს,დავაწყოთ გოგრის ნაჭრები.გოგრის ნაჭრები წყლით არავითარ შემთხვევაში არ დავფაროთ, ორთქლში უნდა მოიხარშოს და შემდეგ თუ საჭირო გახდა, მოვაყაროთ შაქარი.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here