ინგრედიენტები :
2 კგ.გოგრა
300 მლ.წყალი
2 სუფრის კოვზი შაქარი ან გემოვნებით
მომზადების წესები :
გოგრა დავჭრათ სამკუთხედ ნაჭრებად.
ქვაბში ჩავაწყოთ გორგის ნაჭრები, ისე როგორც სურათზე არის ნაჩვენები, მოვაყაროთ შაქარი და დავაწყოთ ზემოდან ისევ გოგრის ნაჭრები.
მოვასხათ წყალი,დავახუროთ ქვაბს თავსახური ,წყალი რომ ადუღდება, დავუწიოთ ცეცხლს და ვხარშოთ სითხის აორთქლებამდე.წარმოქმნილი სიროფი არ გადავღვაროთ.
ცხელი გოგრის ნაჭრები დავაწყოთ თეფშზე და მოვასხათ სიროფი.
როგორ მოვხარშოთ ( მოვამზადოთ) გოგრა ორთქლზე.მეორე ვარიაცია
ავიღოთ დიდი ქვაბი, შიგნით ჩავდოთ გადმობრუნებულად დაცხრილული ( ხვრელებიანი) ქვაბი,წყალი ჩავასხათ იმდენი,რამდენიც ამ ქვაბს დაფარავს,დავაწყოთ გოგრის ნაჭრები.გოგრის ნაჭრები წყლით არავითარ შემთხვევაში არ დავფაროთ, ორთქლში უნდა მოიხარშოს და შემდეგ თუ საჭირო გახდა, მოვაყაროთ შაქარი.