230715_005
5/5

ფრანგული კლაფუტი ალუბლით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

100 გრ. შაქარი

600 გრ.ალუბალი( დაკურკული)

125 გრ.ფქვილი

3 კვერცხი

მწიკვი მარილი

100 მლ.რძე

200 მლ 20% ნაღები

კარაქი ფორმის ძირზე და გვერდებზე წასასმელად

შაქრის პუდრა მოსაყრელად

 

მომზადების წესები :

ღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე.

ფორმას წავუსვათ კარაქი და დავალაგოთ ერთ ფენად დაკურკული ალუბალი,მოვაყაროთ 50 გრ.შაქარი.

შაქარი ავთქვიფოთ კვერცხთან ერთად,დავუმატოთ მარილი,ფქვილი,რძე და ნაღები,ავთქვიფოთ და უნდა მივიღოთ ერთგვაროვანი ცომი.

ცომი დავასხათ ალუბალს და გამოვაცხოთ 40-50 წუთის განმავლობაში.კლაფუტი ,როცა ზემოდან გახდება ოქროსფერი,ღუმელიდან გამოვიღოთ,გავაგრილოთ,მოვაყაროთ შაქრის პუდრა,დავჭრათ.

კლაფუტი მივირთვათ ნაყინთან ერთად.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here