ინგრედიენტები :
100 გრ. შაქარი
600 გრ.ალუბალი( დაკურკული)
125 გრ.ფქვილი
3 კვერცხი
მწიკვი მარილი
100 მლ.რძე
200 მლ 20% ნაღები
კარაქი ფორმის ძირზე და გვერდებზე წასასმელად
შაქრის პუდრა მოსაყრელად
მომზადების წესები :
ღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე.
ფორმას წავუსვათ კარაქი და დავალაგოთ ერთ ფენად დაკურკული ალუბალი,მოვაყაროთ 50 გრ.შაქარი.
შაქარი ავთქვიფოთ კვერცხთან ერთად,დავუმატოთ მარილი,ფქვილი,რძე და ნაღები,ავთქვიფოთ და უნდა მივიღოთ ერთგვაროვანი ცომი.
ცომი დავასხათ ალუბალს და გამოვაცხოთ 40-50 წუთის განმავლობაში.კლაფუტი ,როცა ზემოდან გახდება ოქროსფერი,ღუმელიდან გამოვიღოთ,გავაგრილოთ,მოვაყაროთ შაქრის პუდრა,დავჭრათ.
კლაფუტი მივირთვათ ნაყინთან ერთად.
0