kapkejki-4a
5/5

ალუბლის ქაფქეიქები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 მლ.მაწონი ან კეფირი

400 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი სოდა

3 ს.კოვზი კაკაო

400 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

2 კვერცხი

 

150 გრ.ალუბალი

33%ნაღები

100 გრ.შავი შოკოლადი

მომზადების წესები :

კვერცხი ავთქვიფოთ 200 გრ. შაქართან ერთად გათეთრებამდე მაქსიმალურ სიჩქარეზე მიქსერით, დავუმატოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი. მიქსერის სიჩაქარეს დავუწიოთ და შევათქვიფოთ ჯერ მაწონი( გახსნილი გვაქვს სოდა) და შემდეგ ფქვილი კაკაოსთან ერთად.

ქაფქეიქის ცომით ავავსოთ 3/4 ზე ფორმა და 30 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.

 

მოვამზადოთ ალუბლის კრემი.

დაკურკულ ალუბალს დავაყაროთ 200 გრ.შაქარი და მოვადუღოთ ალუბლის სიროფი.ალუბალი ვხარშოთ 3-4 წუთი.სიროფი გადავწუროთ და გავაგრილოთ.

ავთქვიფოთ ნაღები მყარ პიკამდე და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ალუბლის სიროფი.

ქაფქეიქებს გული გამოვუღოთ,ჩავდოთ შიგნით 2-3 ალუბლის მარცვალი,მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი და გავაფორმოთ ალუბლის კრემით.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

ინგრდიენტები ; 1,5  კგ.ქლიავი 1.5 კგ. ვაშლი 2 კგ. შაქარი 1 ლიმონის წვენი და ცედრა 5 სმ. ჯანჯაფილი მომზადების წესები :   ქლიავი გავრეცხოთ და

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 600 გრ.ბადრიჯანი 400 გრ.კარტოფილი 150 გრ.მაგარი ყველი 30 გრ.საფანელი 100 მლ.ზეთი 90 გრ.მარილი სოუსი ბეშამელი : 50 გრ.კარაქი 100 გრ.ფქვილი 1 ლიტრი რძე

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბადრიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here