kapkejki-4a

ალუბლის ქაფქეიქები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 მლ.მაწონი ან კეფირი

400 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი სოდა

3 ს.კოვზი კაკაო

400 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

2 კვერცხი

 

150 გრ.ალუბალი

33%ნაღები

100 გრ.შავი შოკოლადი

მომზადების წესები :

კვერცხი ავთქვიფოთ 200 გრ. შაქართან ერთად გათეთრებამდე მაქსიმალურ სიჩქარეზე მიქსერით, დავუმატოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი. მიქსერის სიჩაქარეს დავუწიოთ და შევათქვიფოთ ჯერ მაწონი( გახსნილი გვაქვს სოდა) და შემდეგ ფქვილი კაკაოსთან ერთად.

ქაფქეიქის ცომით ავავსოთ 3/4 ზე ფორმა და 30 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.

 

მოვამზადოთ ალუბლის კრემი.

დაკურკულ ალუბალს დავაყაროთ 200 გრ.შაქარი და მოვადუღოთ ალუბლის სიროფი.ალუბალი ვხარშოთ 3-4 წუთი.სიროფი გადავწუროთ და გავაგრილოთ.

ავთქვიფოთ ნაღები მყარ პიკამდე და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ალუბლის სიროფი.

ქაფქეიქებს გული გამოვუღოთ,ჩავდოთ შიგნით 2-3 ალუბლის მარცვალი,მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი და გავაფორმოთ ალუბლის კრემით.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია