ინგრედიენტები :
400 გრ.ქათმის ფილე
4 კვერცხი
4 კარტოფილი
2 მდნარი ყველი
2 ხახვი
მაიონეზი
გადაფორმებლად:
პომიდვრები,კვერცხები,ზეთის ხილი და მწვანე ხახვი
მომზადების წესები :
ყველი გამოყენებამდე ერთი საათით ადრე შევდოთ მაცივარში და გავხეხოთ.
კვერცხი მოვხარშოთ .
კვერცხის გული და ცილა ცალცალკე გავხეხოთ .
კარტოფილი მოვხარშოთ მარილიან წყალში და მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ.
ქათმის ფილე დავბეგვოთ და ორივე მხრიდან მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა, დაფქული : კურკუმა,კარი და ორეგანო .
ფილეს ორივე მხიდან ფუნჯით წავუსვათ ზეითუნის ზეთი,შევახვიოთ პერგამენტში .
ქაღალდში შეხვეული ფილე მშრალ ტაფაზე დავდოთ და საშუალო ცეცხლზე შევწვათ 2-2 წუთი ორივე მხრიდან. ტაფას თავზე არ დავახუროთ.
ხახვი დავჭრათ წვრილ კუბებად ,დავუმატოთ 1 სუფრის კოვზი მარილი,1 სუფრის კოვზი შაქარი,1 სუფრის კოვზი ძმარი და 10 წუთი გავაჩეროთ დასამარინადებლად.
სალათი ფენაფენა ავაწყოთ შემდეგი თანმიმდევრობით: კარტოფილი,ქათმის ფილე,ხახვი,სიმინდის მარცვლები,კვეცხის გული და კვერცხის ცილა.ფენებს შორის მოვასხათ მაიონეზი.