салат невеста
5/5

სადღესასწაულო სალათი ” პატარძალი “

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

400 გრ.ქათმის ფილე

4 კვერცხი

4 კარტოფილი

2 მდნარი ყველი

2  ხახვი

მაიონეზი

გადაფორმებლად:

პომიდვრები,კვერცხები,ზეთის ხილი და მწვანე ხახვი

მომზადების წესები :

ყველი  გამოყენებამდე ერთი საათით ადრე შევდოთ მაცივარში და გავხეხოთ.

კვერცხი მოვხარშოთ .

კვერცხის გული და ცილა ცალცალკე გავხეხოთ .

კარტოფილი მოვხარშოთ მარილიან წყალში და მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ.

ქათმის ფილე დავბეგვოთ და ორივე მხრიდან მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა, დაფქული : კურკუმა,კარი და ორეგანო .

ფილეს  ორივე მხიდან  ფუნჯით წავუსვათ ზეითუნის ზეთი,შევახვიოთ პერგამენტში .

ქაღალდში შეხვეული ფილე მშრალ ტაფაზე დავდოთ და საშუალო ცეცხლზე  შევწვათ 2-2 წუთი ორივე მხრიდან. ტაფას თავზე არ დავახუროთ.

ხახვი დავჭრათ  წვრილ კუბებად ,დავუმატოთ 1 სუფრის კოვზი მარილი,1 სუფრის კოვზი შაქარი,1 სუფრის კოვზი ძმარი და 10 წუთი გავაჩეროთ დასამარინადებლად.

სალათი  ფენაფენა ავაწყოთ შემდეგი თანმიმდევრობით: კარტოფილი,ქათმის ფილე,ხახვი,სიმინდის მარცვლები,კვეცხის გული და კვერცხის ცილა.ფენებს შორის მოვასხათ მაიონეზი.

1+
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here