2d535442c2c0b0669d8f5a051ed00bcc_M-1

ალუბლის სემიფრედო – იტალიური ნაყინი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები სიროფისათვის:

350 გრ.შაქარი

150 მლ.წყალი

ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი,დავასხათ წყალი,დავახუროთ თავსახური და

ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ .სიროფი უნდა გახდეს თხელი თაფლის კონსისტენციის.

ინგრედიენტები:

6 ახალი კვერცხის გული

0,5 ლიტრა ნაღები(35%)

70 გრ.შაქარი

70 გრ.ფისტა

200 გრ.დაკურკული ალუბალი

კვერცხის გული ავთქვიფოთ და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ოდნავ გაგრილებული ცხელი სიროფი, ვთქვიფოთ შეუჩერებლად გაცივებამდე.

ცალკე ავთქვიფოთ ცივი ნაღები მყარ პიკამდე,ფრთხილად შევურიოთ კვერცხის გულის მასა და დატეხილი ფისტა.

სილიკონის ფორმაში 1/3 ზე ჩავასხათ თხევადი ნაყინი,დავაყაროთ დაკურკული ალუბალი და შევავსოთ ისევ თხევადი ნაყინით.

ნაყინი გავყინოთ.მოვრთოთ პიტნითა და ალუბლის სოუსით.

ალუბლის სოუსი:

700 გრ.დაკურკული ალუბალი

100 გრ.შაქარი

50 გრ.კონიაკი

ალუბალს დავაყროთ შაქარი და მოვადუღოთ.ალუბლის წვენი გავაგრილოთ და

ჩავასხათ კონიაკი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

თხილიანი აჯიკა -გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები; 200 გრ.მწარე მწვანე წიწაკა 50 გრ.მწვანე ბულგარული 15 გრ.ნიორი 200 გრ.მაცვლოვანი ქინძი 500 გრ.გარჩეული წიწაკა 20 მლ.ძმარი გადადუღებული წყალი საჭიროებისამებრ 5 გრ.უცხო სუნელი 5

ფილოს ცომი

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად. ინგრედიენტები: 400 გრ.ფქვილი 1 გრ. მარილი 2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

მეგრული სამეფო ხაჭაპური

ინგრედიენტები: 500 გრ სულგუნი 300 გრ.იმერული ყველი 300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი ინგრედიენტები ცომისათვის: 450 გრ.ფქვილი 1 კვერცხი 1 კვერცხის გული 150 მლ.წყალი 100 მლ.რძე 11

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია