036

ალუბლის სემიფრედო – იტალიური ნაყინი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები სიროფისათვის :

350 გრ.შაქარი

150 მლ.წყალი

ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი,დავასხათ წყალი,დავახუროთ თავსახური და

ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ .სიროფი უნდა გახდეს თხელი თაფლის კონსისტენციის.

ინგრედიენტები :

6 ახალი კვერცხის გული

0,5 ლიტრა ნაღები(35%)

70 გრ.შაქარი

70 გრ.ფისტა

200 გრ.დაკურკული ალუბალი

კვერცხის გული ავთქვიფოთ და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ოდნავ გაგრილებული ცხელი სიროფი, ვთქვიფოთ შეუჩერებლად გაცივებამდე.

ცალკე ავთქვიფოთ ცივი ნაღები მყარ პიკამდე,ფრთხილად შევურიოთ კვერცხის გულის მასა და დატეხილი ფისტა.

სილიკონის ფორმაში 1/3 ზე ჩავასხათ თხევადი ნაყინი,დავაყაროთ დაკურკული ალუბალი და შევავსოთ ისევ თხევადი ნაყინით.

ნაყინი გავყინოთ.მოვრთოთ პიტნითა და ალუბლის სოუსით.

ალუბლის სოუსი :

700 გრ.დაკურკული ალუბალი

100 გრ.შაქარი

50 გრ.კონიაკი

ალუბალს დავაყროთ შაქარი და მოვადუღოთ.ალუბლის წვენი გავაგრილოთ და

ჩავასხათ კონიაკი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყიყლიყოს კლასიკური და განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 2 კვერცხი მწიკვი მარილი 1 ჩ.კოვზი შაქარი 50 მლ.რძე ნახევარი ბატონი ან თეთრი პური ზეთი ან კარაქი შესაწვავად   მომზადების წესები : კვერცხს

პოპულარული,გემრიელი სალათი მიმოზა – მხიარული თაგვები

ინგრედიენტები : 2 მსხვილი სტაფილო 4 კარტოფილი 5-6 კვერცხი ნახევარი თავი ხახვი 1 ორაგულის  ან სარდინის კონსერვი 1  პატარა  მაიონეზი 1 ს.კოვზი ძმარი შაქარი მწიკვი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია