036

ალუბლის სემიფრედო – იტალიური ნაყინი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები სიროფისათვის :

350 გრ.შაქარი

150 მლ.წყალი

ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი,დავასხათ წყალი,დავახუროთ თავსახური და

ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ .სიროფი უნდა გახდეს თხელი თაფლის კონსისტენციის.

ინგრედიენტები :

6 ახალი კვერცხის გული

0,5 ლიტრა ნაღები(35%)

70 გრ.შაქარი

70 გრ.ფისტა

200 გრ.დაკურკული ალუბალი

კვერცხის გული ავთქვიფოთ და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ოდნავ გაგრილებული ცხელი სიროფი, ვთქვიფოთ შეუჩერებლად გაცივებამდე.

ცალკე ავთქვიფოთ ცივი ნაღები მყარ პიკამდე,ფრთხილად შევურიოთ კვერცხის გულის მასა და დატეხილი ფისტა.

სილიკონის ფორმაში 1/3 ზე ჩავასხათ თხევადი ნაყინი,დავაყაროთ დაკურკული ალუბალი და შევავსოთ ისევ თხევადი ნაყინით.

ნაყინი გავყინოთ.მოვრთოთ პიტნითა და ალუბლის სოუსით.

ალუბლის სოუსი :

700 გრ.დაკურკული ალუბალი

100 გრ.შაქარი

50 გრ.კონიაკი

ალუბალს დავაყროთ შაქარი და მოვადუღოთ.ალუბლის წვენი გავაგრილოთ და

ჩავასხათ კონიაკი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა .ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 1/3 ჭიქა  რძე 2 კვერცხი 125 გრ.კარაქი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი მწიკვი

სამარხვო ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 250-300 გრ.ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 250 მლ.ცხელი წყალი 2 ს.კოვზი თაფლი 1 ჩ.კოვზი სოდა მწიკვი მარილი 100

არაჟნის ტორტი ” ჩრდილოეთის დათვი” – საბჭოთა რეცეპტი

საბჭოთა დროს  ამ დესერტის რეცეპტი ხელიდან ხელში გადადიოდა.ტორტი” ჩრდილოეთის დათვის ” ხელმისაწვდომი  ინგრედიენტებისაგან მზადდება.დღეს კი იგი ყველასათვის საყვარელი დესერტია. ინგრედიენტები  ცომისათვის : 450 გრ.ფქვილი 150

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია