036

ალუბლის სემიფრედო – იტალიური ნაყინი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები სიროფისათვის :

350 გრ.შაქარი

150 მლ.წყალი

ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი,დავასხათ წყალი,დავახუროთ თავსახური და

ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ .სიროფი უნდა გახდეს თხელი თაფლის კონსისტენციის.

ინგრედიენტები :

6 ახალი კვერცხის გული

0,5 ლიტრა ნაღები(35%)

70 გრ.შაქარი

70 გრ.ფისტა

200 გრ.დაკურკული ალუბალი

კვერცხის გული ავთქვიფოთ და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ოდნავ გაგრილებული ცხელი სიროფი, ვთქვიფოთ შეუჩერებლად გაცივებამდე.

ცალკე ავთქვიფოთ ცივი ნაღები მყარ პიკამდე,ფრთხილად შევურიოთ კვერცხის გულის მასა და დატეხილი ფისტა.

სილიკონის ფორმაში 1/3 ზე ჩავასხათ თხევადი ნაყინი,დავაყაროთ დაკურკული ალუბალი და შევავსოთ ისევ თხევადი ნაყინით.

ნაყინი გავყინოთ.მოვრთოთ პიტნითა და ალუბლის სოუსით.

ალუბლის სოუსი :

700 გრ.დაკურკული ალუბალი

100 გრ.შაქარი

50 გრ.კონიაკი

ალუბალს დავაყროთ შაქარი და მოვადუღოთ.ალუბლის წვენი გავაგრილოთ და

ჩავასხათ კონიაკი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია