cukaty-iz-vishni-600x450
5/5

როგორ მოვამზადოთ ალუბლის ცუკატები ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ;

1 კგ.ალუბალი

400 გრ.შაქარი

სიროფი :

200 გრ.შაქარი

2 ჭიქა წყალი

გარეცხილ ( შესაძლებელია,დავკუკოთ) ალუბალს დავასხათ ცხელი სიროფი და გავაჩეროთ 2 დღე.

ალუბალი გადავწუროთ .სიროფს დავუმატოთ 400 გრ.შაქარი და ავადუღოთ.

ცხელი სიროფი ისევ დავასხათ ალუბალს და გავაჩეროთ 2 დღე.იგივე პროცედურა გავიმეოროთ 4-5 ჯერ.

ბოლოს სიროფი წამოვადუღოთ(სიროფი თანდათნ სქელდება,ალუბალი განიცდის კარამელიზაციას), დავასხათ ალუბალს და გავაჩეროთ 10 დღე.სიროფი გადავწუროთ და ალუბლები გამოვაშროთ 40 გრადუსზე 5-6 საათი ღუმელში.

ალუბლის ცუკატები ამოვსვაროთ შაქრის პუდრაში და შევინახოთ ჰერმენტულად მინის ქილაში .

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here