ინგრედიენტები :
100 გრ. კვერცხი
150 გრ. იოგურტი ან კეფირი
170 გრ. შაქარი
70 გრ. ნაღების კარაქი
3 გრ. გამაფხვიერებელი
3 გრ. სოდა
5გრ. კაკაო
წითელი საღებავი ( მარწყვი+ ჟოლო 2: 1)
მომზადების წესები :
კარაქი ცეცხლზე გავადნოთ.
კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად და ამ ეტაპზე ჩავყაროთ წყალში ხსნადი საღებავი.
ფქვილში შევურიოთ სოდა,გამაფხვიერებელი და კაკაო. მიაქციეთ ყურადღება, აუცილებლად შეიძინეთ 20 % ალკალიზირებული კაკაო ( აწერია შეფუთვაზე).ალკალიზირებული კაკაო ბისკვიტს აძლევს კარგ ფერს და თერმული დამუშავებისას არ კარგავს არომატს,გემოს და ფერს.
წითლად შეღებელ და გათქვეფილ შაქრიან კვერცხს შევურიოთ თბილი კარაქი და ოთaხის ტემპერატურის კეფირი.
ნაზავს შევათქვიფოთ ფქვილი და გადავიტანოთ 18 სმ დიამეტრის ცხიმწასმულ ფორმაში.
ფორმას დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი,დავადოთ ზემოდან პატარა ზომის თუნუქის ფირფიტა და სიმძიმე.ასე ვიქცევით იმიტომ,რომ ბისკვიტს ქონდეს სწორი ზედაპირი.
გამოვაცხოთ 165 ( 325 F) გრადუსზე 40 წუთი.
მარწყვის გულსართი:
200 გრ.მარწყვის პიურე სახამებელი
20 გრ.ლიმონის წვენი და 1 ლიმონის ცედრა
50 გრ. შაქარი
12 გრ.სიმინდის სახამებელი
6 გრ.ჟელატინი
30 მლ.წყალი
მომზადების წესი :
მარწყვის პიურეში შევურიოთ შაქარი,ლიმონის ფრეში და სახამებელი ,მოვადუღოთ.
მოდუღებულ მასა დავუმატოთ წინასწარ დამბალი და აფუებული ჟელატინი.
გულსართი პიურე გავყოთ 2 ნაწილად
16სმ. დიამეტრის რკალს ( 2 ცალი) შემოვახვიოთ საკვები პარკი და ჩავასხათ გულსართი და შევდოთ მაცივარში რამდენიმე საათი.
კრემ – ჩიზი:
150 გრ.მასკარპონე
250 გრ.კრემ ყველი
400 გრ. 30 % ნაღები
100 გრ.შაქრის პუდრა
მომზადების წესები :
მომზდების წესები :
ძალიან ცივი კრემყველი და მასკარპონე საშუალო სიჩქარეზე ავთქვიფოთ პუდრასთან ერთად.
შევათქვიფოთ ძალიან ცივი ნაღები.
კრემი ავთქვიფოთ მიქსერით ძალიან დაბალ სიჩქარეზე ცოტა ხნით,რომ მასა არ გათხელდეს.
ტორტის აწყობა :
ბისკვიტი გავყოთ 4 ნაწილად. ერთი ნაწილი დავაქუცმაცოთ და გამოვიყენოთ დეკორისათვის.
ბისკვიტს ფენებს შორის წავუსვათ კრემი და მათ შორის მოვათავსოთ მარწყვის პიურეს გულსართი . კრემი ასევე წავუსვათ ზემოდან და გვერდებზე, მოვაყაროთ ნამცეცები და გავაფორმოთ მარწყვით ან ჩვენი გემოვნებით.