23-5
5/5

მარწყვის ტორტი რიცხვი დაბადების დღისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

190 გრ.ფქვილი

50 გრ.კარაქი

1 კვერცხი

80 გრ.შაქარი

40 გრ.თაფლი

0,5 ჩაის კოვზი სოდა

მწიკვი მარილი

კრემისათვის;

300 გრ.ნაღების ყველი

200 გრ. ნაღები 33%

200 გრ. თეთრი შოკოლადი

მარწყვის ან ჟოლოს კომფიტიურისათვის;

მარწყვის ან ჟოლო 100 გრ. პიურე

1 ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი

1 სუფრის კოვზი შაქარი

მომზადების წესები :

ქვაბში შევურიოთ შაქარი, კვერცხი, თაფლი, მარილი, მივიღოთ ერთგვაროვანი მასა და შემდეგ შევურიოთ კარაქი.

ქვაბს საშუალო ცეცხლზე ვდებთ, მუდმივად ვურევთ, ნარევს ვადუღებთ. გადმოდგათ ცეცხლიდან და დავამატოთ  სოდა, ავურიოთ – მასა უნდა გაიზარდოს მოცულობით. დაველოდოთ, სანამ ნარევი გაცივდება ოთახის ტემპერატურაზე, რის შემდეგაც დავამატებთ გაცრილი ფქვილის ნახევარს და მოვურიოთ , სანამ გლუვი არ გახდება.

დავყაროთ ფქვილის მეორე ნახევარი სამუშაო ზედაპირზე, ხელებით მოვზილოთ ცომი.,შევახვიოთ პარკში  და ჩავდოთ მაცივარში 2 საათის განმავლობაში (შეგვიძლიამთელი ღამის განმავლობაში).

ცომი გაცივების შემდეგ, გავყოთ  2 ნაწილად და  პერგამენტის ქაღალდზე გავაბრტყელოთ 3-4 მმ სისქის ფენად.  ცომს მოვაყაროთ ფქვილი , ზემოდან  დავადოთ  შაბლონი  და გამოვჭრათ  სასურველი რიცხვი.

ზედმეტი ცომი ავიღოთ . ცომის ციფრი ჩანგლით დავჩხვლიტოთ ,რომ არ დაიბუშტოს ცხობისას .ქაღალდი გადავიტანოთ საცხობ ფირფიტაზე და  წინასწარ გახურებულ ღუმელში 170 გრადუსზე გამოვაცხოთ .

გამომცხვარი ფირფიტა გავაგრილოთ ჯერ ქაღალდზე და შემდეგ ბადეზე.

კრემის მომზადება;

ნაღები  მიიყვანეთ ადუღებამდე, მაგრამ არ აადუღოთ.

ცხელი ნაღები დავასხათ შოკოლადს და დავაბლენდეროთ გადა ავაფაროტ საკვები პარკი და შევდოთ  მაცივარში 8 საათის განმავლობაში ან მთელი ღამე.

ამის შემდეგ ცივი შოკოლადის განაში და კრემყველი ერთად ავთქვიფოთ მიქსერით. კრემი გადავიტანოთ  საკონდიტრო ტომარაში .

მარწყვის ან ჟოლოს კონფიტიური

საქარი და სახამებელი შევურიოთ ერთმანეთს  და დავუმატოთ  მარწყვის ან  ჟოლოს  ცივ პიურეს.

ნარევი შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე და 1-2 წუთი მოვადუღთ,ვურიოთ განუწყვეტლივ.

კონფიტიური გადავნიტანოთ საკონდიტრო ტომარაში.

პირველ ფირფიტაზე კრემი დავსვათ “წვეთებად’ და მათ შორის მოვათავსოთ კონფიტიურის “წვეთები”.დავაფაროთ მეორე ფირფიტა და მოვრთოთ კრემით,  მარწყვით და სხვა ზაფხულის ხილით.

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here