-донатсы-в-Праге-1-e1495017209201-890x527
5/5

ამერიკული ბლითების ” დანკინ დონატსები” რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ( 15 ცალისთვის) :

0,5 ჭიქა შაქრის პუდრა

2 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი

0,5 ჭიქა რძე

50 გრ კარაქი

2 ჭიქა ფქვილი

2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

1 კვერცხი

შოკოლადის მინანქრისთვის :

100 გრ შოკოლადი

3 ს.კ. ლ წყალი

1 ს.კ. ლ კარაქი

100 გრ. შაქარი

მომზადების წესები :

გავახუროთ  ღუმელი 200C- ზე.

თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და შაქრის პუდრა, დავუმატოთ  ვანილის ექსტრაქტი და გამდნარი  კარაქი, კარგად ავურიოთ, დავამატოთ  რძე და თანდათანობით   ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.

ცომი უნდა იყოს საკმაოდ სქელი და ბლანტი. გადავაფაროთ  პლასტიკი  და შევდოთ  მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
ამოვიღოთ  ცომი და ვზილოთ მანამდე,  სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური (სურვილისამებრ შეგივიძლია დავამატოთ  ფქვილი). გავაბრტყელოთ ≈ 1 სმ სისქის ფენად და გავაკეთოთ დონატები.

დონატებისთვის სასურველი ფორმის მისაცემად შეგვიძლია გამოვიყენოთ:
გარე წრისთვის – დაჭრილი ბოთლი, რომლის დიამეტრია დაახლოებით 10 სმ,
შიგნითა წრისთვის  – ბოთლის თავსახური.

საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი

დანკინ დონატები მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე და 15- 20 წუთი შევდოთ ღუმელში გამოსაცხობად.

სანამ  დონატები  გაცივდებიან ოთახის ტემპერატურაზე, მოვამზადოთ შოკოლადის ან შაქრის მინანქარი .

დონატები ერთი მხრიდან ამოვსვაროთ მინანქარში  და გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here