-донатсы-в-Праге-1-e1495017209201-890x527
5/5

ამერიკული ბლითების ” დანკინ დონატსები” რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ( 15 ცალისთვის) :

0,5 ჭიქა შაქრის პუდრა

2 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი

0,5 ჭიქა რძე

50 გრ კარაქი

2 ჭიქა ფქვილი

2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

1 კვერცხი

შოკოლადის მინანქრისთვის :

100 გრ შოკოლადი

3 ს.კ. ლ წყალი

1 ს.კ. ლ კარაქი

100 გრ. შაქარი

მომზადების წესები :

გავახუროთ  ღუმელი 200C- ზე.

თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და შაქრის პუდრა, დავუმატოთ  ვანილის ექსტრაქტი და გამდნარი  კარაქი, კარგად ავურიოთ, დავამატოთ  რძე და თანდათანობით   ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.

ცომი უნდა იყოს საკმაოდ სქელი და ბლანტი. გადავაფაროთ  პლასტიკი  და შევდოთ  მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
ამოვიღოთ  ცომი და ვზილოთ მანამდე,  სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური (სურვილისამებრ შეგივიძლია დავამატოთ  ფქვილი). გავაბრტყელოთ ≈ 1 სმ სისქის ფენად და გავაკეთოთ დონატები.

დონატებისთვის სასურველი ფორმის მისაცემად შეგვიძლია გამოვიყენოთ:
გარე წრისთვის – დაჭრილი ბოთლი, რომლის დიამეტრია დაახლოებით 10 სმ,
შიგნითა წრისთვის  – ბოთლის თავსახური.

საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი

დანკინ დონატები მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე და 15- 20 წუთი შევდოთ ღუმელში გამოსაცხობად.

სანამ  დონატები  გაცივდებიან ოთახის ტემპერატურაზე, მოვამზადოთ შოკოლადის ან შაქრის მინანქარი .

დონატები ერთი მხრიდან ამოვსვაროთ მინანქარში  და გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here