ინგრედიენტები :
ოპარა :
175 გრ.ფქვილი
275 გრ.წყალი ან შრატი
3 გრ.მშრალი საფუარი
ცომი :
ოპარა
300 გრ.ფქვილი
25 გრ.ცეხვილი ფქვილი
30 გრ. რძის ფხვნილი
55 გრ.შრატი ან წყალი
10 გრ.შაქარი
10 გრ.კარაქი
8 გრ.მარილი
მომზადების წესები :
ინგრედიენტებისაგან მოვამზადოთ ოპარა,გადავაფაროთ პლასტიკი და 30 გრადუსზე გავაჩეროთ 2 საათი.
ოპარას შევურიოთ დანარჩენი ინგრედიენტები და მოვზილოთ ცომი.
ცომი დავასვენოთ 20 წუთი.
შემდეგ ცომი გადავზილოთ 10 წუთი,გადავაფაროთ და დავასვენოთ 2 საათი.
ამოსული ცომი ჩავზილოთ ,მივცეთ ბურთის ფორმა და გავაჩეროთ 10 წუთი.
ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,ცომს მივცეთ ბატონის ფორმა და ხაზით ქვემოთ მოვათავსოთ ტაფაზე.ცომს ვაცადოთ აფუება და გავაჩეროთ 45-50 წუთი,გადმოვაბრუნოთ და დავსეროთ.
ღუმელში შევდოთ წყლით სავსე ჭურჭელი.პირველი 10 წუთი პურს ვაცხობთ 230 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში,შემდეგ ტემპერატურას დავუწევთ 215 გრადუსამდე და გამოვაცხოთ კიდევ 25 წუთი.
პური გავაგრილოთ ბადეზე.