recept-tsukaty-iz-aivy
5/5

კომშის ცუკატი – არომატული მშრალი მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ.კომში

1 კგ.შაქარი

500 მლ.წყალი

1 ლიმონი.

მომზადების წესები :

კომში კარგად გავრეცხოთ,გავთალოთ,1.5 სმ სისქის რგოლებად დავჭრათ .

ყოველ  კომშის რგოლს ამოვაჭრათ შუაგული და მოვაცილოთ კურკები.

კომშის ნაჭრები მოვათავსოთ ცივ წყალში,რომ არ გამუქდეს.

ქვაბში ჩავასხათ წყალი,ჩავყაროთ ქერქები ,დავახუროთ თავსახური  და 20 წუთი ვადუღოთ.

ნახარში გავწუროთ. ქერქი გადავყაროთ .

ნახარშში ჩავყაროთ კომშის ნაჭრები და ვხარშოთ 10-15 წუთი.

კომშის ნაჭრები ამოვიღოთ  და გავაციოთ.თუ ფორმა არ მოგვწონს, კიდევ შეგვიძლია დავჭრათ  უფრო პატარა ზომის.ნაჭრებად.

ნახარშში ჩავყაროთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.

სიროფში ჩავყაროთ კომშის ნაჭრები და ვხარშოთ ადუღებიდან 5-8 წუთი.და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.ქვაბს თავზე დავახუროთ და 8- 9 საათი გავაჩეროთ.

ასე გავაიმეორებთ 4-5 ჯერ.

ლიმონი გავჭრათ შუაზე.

ბოლოჯერზე ჩავახარშოთ  ლიმონი. და შემდეგ  ამოვიღოთ წვენიდან.

მოხარშული ხილის ნაჭრები დავაწყოთ ცხაურზე და 2-3 საათი გავაჩეროთ,რომ დაიწრიტოს.

ამის შემდეგ ხილის ნაჭრები გავშალოთ სწორ ზედაპირზე და ისე გავაშროთ მზეზე ან 3-4 დღე სახლში მშრალ და ბნელ ადგილას.

ცუკატები შეგვიძლია ღუმელშიც გამოვაშროთ. თუნუქის ფირფიტაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავაწყოთ ცუკატები და 40 გრადუსზე გამოვაშროთ შეღებული კარით.

ცუკატები ამოვსვაროთ შაქრის პუდრაში ,გადავიტანოთ მინის ქილებში და შევინახოთ ზამთრისათვის.

რჩევა: არომატის გამძაფრების მიზნით ,შეგვიძლია.სიროფში ჩავახარშოთ 1 დარიჩინის ჯოხი და 1 ანისი, მოდუღების შემდგომ კი ამოვიღოთ.ასევე  კომშის ცუკატთან ერთად ძალიან კარგია ფორთოხლის ცუკატის მომზადება.

 

 

 

 

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here