ინგრედიენტები :
1 კგ.კომში
30 გრ.შაქარი
მწიკვი დარიჩინი
მომზადების წესები :
კომში გავრეცხოთ,თესლები გამოვუღოთ,გავთალოთ , დავჭრათ ნაჭრებად, მოვხარშოთ,დავაყაროთ შაქარი , დარიჩინი და დავაბლენდეროთ.
კომშის პიურე მზად არის.
მეორე ვარიაცია
1,5 კომში
80 გრ.შაქარი
60 გრ.კარაქი
ლიმონი
0,5 გრამი წვრილად დაფქული წიწაკა
მომზადების წესები :
კომში გავრეცხოთ,თესლები გამოვუღოთ,გავთალოთ , დავჭრათ ნაჭრებად, დავასხათ 0,5 ლიტრი წყალი ,,დავაყაროთ შაქარი , ჩავაგდოთ კარაქი და სუსტ ცეცხლზე ვხარშოთ 10-12 წუთი.
სითხე გადავღვაროთ .
კომში დავაბლენდეროთ .
პიურეს დავუმატოთ ლიმონის წვენი,ცედრა და წიწაკა.
კომშის პიურე განასაკუთებით უხდება ღორის ხორცს,ინდაური ფილეს და იხვის ხორცს.
მესამე ვარიაცია
1 კგ.კომში
1 ჩაის კოვზი თაფლი
მარილი
სანელებლები
მომზადების წესები ;
კომში გავრეცხოთ,თესლები გამოვუღოთ,გავთალოთ , დავჭრათ ნაჭრებად, მოვხარშოთ,დავამატოთ თაფლი, , დარიჩინი ან ჯანჯაფილი და დავაბლენდეროთ.
თუ სოუსი გვინდა იყოს ცხარე.მაშინ ვუმატებთ წიწაკას.