original
5/5

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

300  მლ ცივი წყალი

500 გრ.ფქვილი

24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი

50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები

იტალიური სუნელების  ნაკრები

12 გრ.მარილი.კლასიკურ რეცეპტს მარილს არ უმატებენ.

მომზადების წესები :

საფუარი გავხსნათ ცივ წყალში.

ფქვილში შევურიოთ მარილი.

მოვზილოთ  თხელი ცომი.

ცომს გადავაფაროთ და დავაცადოთ ამოსვლა.ცომი შეგვიძლია 50 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შევდოთ ორი საათი.

ამოსული ცომი არ ჩავზილოთ, ფრთხილად გადმოვიტანოთ  ბლომად ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და სველი ხელებით დავკეცოთ.

დაკეცილი ცომი ისევ ჩავდოთ თასში,გადავაფაროთ და გავაჩეროთ 20 წუთი.

ცომი კვლავ გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე,არ ჩავზილოთ,ხელის თითების მსუბუქი მოძრაობით მივცეთ ოთხკუთხა ფორმა  და სიგრძეზე  გავყოთ 2 ნაწილად.

ცომის ორივე ნაწილი ერთმანეთისაგან დაშორებით ასევე ფრთხილად გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ თუნუქის  ფირფიტაზე, და 230 გრადუსზე გამოვაცხოთ 30-35 წუთი.

რჩევა: კლასიკურ რეცეპტს ზეითუნის ზეთს არ უმატებენ,დაკეცვის მომენტში შეგვიძლია ჩავაყოლოთ დაჭრილი ზეთის ხილის მარცვლები და არომატის მისაცემად შევურიოთ იტალიური სუნელების ნაკრები.

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here