Depositphotos_109707842_xl-2015_1571313201-e1571313257285-630x315
5/5

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ ფეიხოა

1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი

1/4 ლიმონი

ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ)

მომზადების  წესები :

ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

თუ ძალიან გვეჩქარება გარეცხილ ფეიხოას გადავავლოთ მდუღარე.

ხილი და ლიმონი დავაბლენდეროთ,დავაყაროთ შაქრის ნახევარი,ისევ დავაბლენდეროთ 2-3 წუთი,დავუმატოთ დარჩენილი შაქარი და კიდევ გავაგრძელოთ დაბლენდერება რამდენიმე წუთი.

მზა მურაბა ჩავასხათ სტერილურ ქილებში,მოვხუფოთ და 2-3 თვე შევინახოთ მაცივარში  .

თუ სურვილი გვაქვს, მურაბას დავუმატოთ 100 გრ.დაჭრილი ნიგოზი და შაქარი შევცვალოთ თაფლით.

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

სალათი “აწეწილი ” – ქართული სამზარეულო

აწეწილი არის ქართული სალათი საოცარი გემოთი. ინგრედიენტების, სანელებლებისა და მწვანილის სრულყოფილი კომბინაციის წყალობით, სალათს აქვს უნიკალური, ორიგინალური გემო. ინგრედიენტები : * შებოლილი ქათმის მკერდის ფილე

საჭიროა თუ არა დანის ყიდვა ნადირობისთვის?

მრავალფეროვანი სანადირო დანების შემხედვარე, რომელსაც ჩვენ დღეს ბაზარი გვთავაზობს, რთულია გაერკვე იმაში, თუ რომელი მათგანი იყიდო ან გჭირდება თუ არა ის საერთოდ. გამოცდილი მონადირეები ერთ

ლეღვის მურაბა

ინგრედიენტები : 2 კგ.ლეღვი 1,600 გრ.შაქარი 6 ცალი მიხაკის ბუტკო 1  ნაჭერი ლიმონი 3 -4 ჩ.კოვზი ბალზამიკოს ძმარი  თუ სურვილი გვაქვს   მომზადების წესები ;

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here