shokrulet
5/5

რულეტი შედედებული რძით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

400 გრ.შედედებული რძე

50 გრ.ნაღების კარაქი

2 კვერცხი

160 გრ.ფქვილი

2 გრ.მარილი

1/3 ჩ.კოვზი ლიმონის წვენი

1/3 ჩ.კოვზი სოდა

მომზადების წესები :

ღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე.

შედედებული რძე და კვერცხი ავთქვიფოთ ერთად.მასაში ჩავსხათ გაზზე გამდნარი კარაქი ,დავუმატოთ სოდა ლიმონის წვენით ,მარილი ,ფქვილი და მიქსერით ავთქვიფოთ.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,მოვუსვათ ცხიმი,დავასხათ ცომი, გადავანაწილოთ თანაბრად და გამოვაცხოთ 10-12 წუთი.

ბისკვიტის სისქე უნდა გამოგვივიდეს 1 მმ.ხოლო გულსართი სისქე უნდა იყოს 2 მმ.

ცხელ ბისკვიტს მოვაცილოთ ქაღალდი,დავდოთ ტილოზე , გადავახვიოთ და ასე გავაგრილოთ.

ვაშლისა და ლიმონის გულსართი :

1 ვაშლი

2 ლიმონის წვენი

1 ლიმონის ცედრა

100 გრ.შაქარი

15 გრ.სიმინდის სახამებელი( 1სავსე ს.კოვზი)

ლიმონის ცედრის მოსამზადებლად, დავასხათ ადუღებული წყალი და გავაჩეროთ 10 წამი ცხელ წყალში.ამ მეთოდით ლიმონიდან სიმწარეს გამოვიტანთ.ლიმონს ყვითელი კანი წვრილ სახეხზე გავხეხოთ და მივიღებთ ცედრას.

ვაშლი გავთალოთ,გული გამოვუღოთ და დავჭრათ კუბებად.

ვაშლი ლიმონის წვენთან ერთად დავაბლენდეროთ.

ალუმინის ქვაბში ჩავასხათ ვაშლის პიურე,დავუმატოთ ცედრა,შაქარი,მოვურიოთ ,ჩავყაროთ სახამებელი და მოვადუღოთ.

გულსართი გავაგრილოთ.

რულეტების რეცეპტები .

გარილებული გულსართი წავუსვათ ბისკვიტს,გადავახვიოთ რულეტი და შევახვიოთ კანფეტივით პლასტიკში.

ასე გავაჩეროთ 30 წუთი.

შემდეგ გადავასხათ შოკოლადის მინანქარი .

შოკოლადის მინანაქარი შედედებული რძით:

100 გრ..შედედებული რძე

100 გრ.შავი შოკოლადი

20 გრ.კარაქი

75 მლ.ნაღები

ორთქლის აბაზანაზე შემოვდგათ თასი,ჩავასხათ შედედებული რძე,ნაღები,ჩავყაროთ დატეხილი შოკოლადი 2 ეტაპად.ჯერ ჩავყაროთ 50 გრ.შოკოლადი,მოვურიოთ, შემდეგ ჩავამატოთ დარჩენილი 50 გრ.

შოკოლადის მინანქარს ბოლოს შევურიოთ კარაქი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here