hqdefault
5/5

შინ გამომცხვარი ოთხკუთხა , ” კირპიჩი ” პურის მომზადების ტექნოლოგია – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 გრ.პირველი ხარისხის ფქვილი

200 გრ.უმაღლესი ხარისხის ფქვილი

260 მლ.წყალი

1 სუფრის კოვზი ზეთი

1 ჩაი კოვზი საფუარი

1 ჩაის კოვზი მარილი

მომზადების წესები :

ორივე ხარისხის ფქვილი შევურიოთ და  გავცრათ.

ფქვილს შევურევთ მარილს და საფუარს.

მომზადებულ ფქვილს  დავასხათ წყალი და ზეთი ,მოვზილოთ მკვრივი  ცომი.

ცომი გადმოვიტანოთ  მაგიდაზე და ვზილოთ.

ხელით მოზელვა აუცილებელია ,მასიდან ზედმეტი ჰაერის გამოსადევნათ რომ ცხობის დროს პურს ზედაპირი გახდეს ერთგვაროვანი.

მოზელილი ცომი დავაყენოთ თბილ ადგილას 3 საათი ასაფუებლად,გადავზილოთ,ჩავდოთ ოთხკუთხა ფორმაში( ზეთი მოვუსვათ) ,დავაცადოთ აფუება და 40-45 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.ცხობის დროს ღუმელის კარები არ გამოვაღოთ.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here