123928362_5761439_spargevayafasolnazimu
5/5

მწვანე ლობიოს კონსერვი ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კილოგრამი  მწვანე ლობიო

4 კბილი  ნიორი

1 ლიტრი  წყალი

100 მლ. სუფრის ძმარი

3 სუფრის კოვზი  მარილი

5 სუფრის კოვზი შაქარი

მომზადების წესები :

მწვანე ლობიო  გავრეცხოთ ცივ გამდინარე წყალში.

პარკი ლობიოს ბოლოები მოვკვეთოთ ისე, რომ მარილწყალმა  თავისუფლად შეაღწიოს და გაჯერდეს იგი გემოთი და არომატით.

მოვამზადოთ  ორი ჭურჭელი წყალი.ერთში წყალი  ცივი უნდა დარჩეს და მეორში მივიყვანოთ  ადუღებამდე.

მოვათავსოთ  ლობიო საწურში და მივცეთ კონტრასტული აბაზანა, მონაცვლეობით ჩავყაროთ  ლობიო მდუღარე წყალში და ცივ წყალში.
ეს გახდის მას ხრაშუნასა და სასიამოვნო იქნება საჭმელად.

გავასტერილოთ ოთხი ნახევარლიტრიანი ქილა.
განვათავსოთ  ლობიო მათში რაც შეიძლება ვერტიკალურად, თითოეულ ქილაში თითო-თითო კბილი ნიორი ჩავდოთ.

ამის შემდეგ, მარილწყალი მოვამზადოთ.

გავხსნათ  ძმარი, მარილი და შაქარი ერთ ლიტრა წყალში და ავადუღოთ.

როგორც კი სითხე ადუღდება, ჩავასხათ ქილებში , სტერილური თავსახური დავახუროთ  და მოვხუფოთ.აღნიშნული წესით მომზადებულ ლობიოს კონსერვს არ ჭირდება სტერილიზაცია,მაგრამ თავდაცვის მიზნით  ქილები  გავასტერილოთ ცხელ წყალში 5-10 წუთი.

ბანკები თავდაყირა გავაგრილოთ და შევინახოთ ზამთრისათვის.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here