1556377_39718-710x550x
5/5

ტკბილი ფლავი შემწვარი ბანანით,თაფლით და ნიგვზით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

400 გრ.ბრინჯი

2 ბანანი

1 სუფრის კოვზი თაფლი

100 გრ.ნიგოზი

100 გრ.ქიშმიში

2 ჭიქა წყალი

70 გრ.შაქარი

4 სუფრის კოვზი ზეთი

ვანილი

დარიჩინი ( სურვილისამებრ)

მომზადების წესები :

ბრინჯი ნახევრად მოვხარშოთ ადუღებულ წყალში.

დაჭრილი ნიგოზი ტაფაზე მოვხალოთ, დავასხათ თაფლი, ჩავყაროთ გარეცხილი ქიშმიში და  ცეცხლზე გავაჩეროთ ქიშმიშის დაბერვამდე,დაახლოებით 5 წუთი.

ბანანი რგოლებად დავჭრათ და მსუბუქად შევწვათ ზეთში ან სამარხვო კარაქში.მოვაყაროთ ვანილი და სუვილისამებრ დარიჩინი

ქვაბის ძირს მოვუსვათ ზეთი,ჩავყაროთ ნახევარი ბრინჯი,ზემოდან გადავანაწილოთ შემწვარი ბანანის ნაჭრები,მოვასხათ თაფლი ნიგვზით და ქიშმიშით,ისევ თანაბრად გადავანაწილოთ  დარჩენილი ბრინჯი,მოვაყაროთ შაქარი,ჩავასხათ 2 ჭიქა წყალი და ადუღების შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ,დავახუროთ თავსახური და დაბალ ცეცხლზე მოვამზადოთ.

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here