1. მომზადებამდე მოვაცილოთ ლობიოს ბოლოები. მისი წყალში ჩაყრა შეგვიძლიათ რამდენიმე საათის განმავლობაში.
2.წყალი, რომელშიც ლობიო მოიხარშება, უნდა მივიყვანოთ ადუღებამდე. მომზადებამდე ლობიო სწრაფად გავრეცხოთ ცხელი წყლის ქვეშ.
3. მოვხარშოთ ლობიო 5-6 წუთის განმავლობაში, თუ ლობიო გაყინული არის – შემდეგ 8 წუთის განმავლობაში წყალი დუღდება, ვხარშოთ ლობიო მომდევნო 8-10 წუთის განმავლობაში. თუ შემდეგ ლობიოს გაყინვას ვაპირებთ, უნდა მოვხარშოთ არაუმეტეს 2-3 წუთის განმავლობაში.
4.მოხარშული მწვანე ლობიო უნდა დარჩეს მყარი, მაგრამ არა ხრაშუნა.
5.მოხარშული ლობიო ქვაბით დაუყოვნებლივ მოვათავსოთ ძალიან ცივი წყლით სავსე ჭურჭელში – ეს ხელს შეუშლის ლობიოს ზედმეტად მოხარშვას და აღადგენს ფერს და სტრუქტურას.
6. მოხარშული ლობიო შეიძლება გავყინოთ : ვჭრით ნაჭრებად და ვდებთ საყინულეში პლასტიკური ტომარით.
7. სუფრასთან მიტანის წინ ლობიო გავათბოთ ქვაბში ან ტაფაში, რომ სითხე აორთქლდეს. გემოვნებით დავუმატოთ მარილი, პილპილი და კარაქი. ასევე შეგიძლიათ დავამატოთ მწვანილი და ლიმონის წვენი.