ინგრედიენტები :
3 კგ.მწვანე ლობიო
3 კგ. პომიდორი
2 კონა ნიახური
2 თავი ნიორი
200 მლ.ზეთი
100 გრ.მარილი
200 გრ.შაქარი
2 კგ ბულგარული წიწაკა
0,5 კგ.მწვანე წიწაკა
4 სუფრის კოვზი ძმარი
მომზადების წესები :
პარკი ლობიო გავრეცხოთ, თავი და კუდი მოვაშოროთ,დავტეხოთ 4 ნაწილად.
პომიდორი დავაბლენდეროთ.
წიწაკა გრძლად ,ნიორი და მწვანილები წვრილად დავჭრათ.
პამიდვრის წვენში ჩავყაროთ შაქარი და მარილი ,ზეთი ჩავასხათ,მოვადუღოთ.
პომიდვრის წვენში ჩავყაროთ დაჭრილი ბოსტნეული,ნიორი,მწვანილი და ვშუშოთ 60 წუთი შემდეგ დავუმატოთ ნიორი და მწვანილები,ჩავასხათ ძმარი და კვლავ ვშუშოთ 20 -30 წუთი.
მწვანე ლობიო გადავიტანოთ სუფთა ქილებში,მოვხუფოთ,გადმოვაბრუნოთ და ისე გავაგრილოთ.
კონსერვი – მწვანე ლობიოს სალათი ტომატში და ზეთში შევინახოთ ზამთრისათვის გრილ ადგილას.
2+