bulgaruli1
5/5

წითელი ბულგარული წიწაკა მწვანილებით – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

2კგ.წითელი ბულგარული

1 ლიტრა წყალი

1 ჭიქა 9% ძმარი

5 სუფრის კოვზი ზეთი

1 ჭიქა შაქარი

2 კოვზი მარილი

თითო ერთკილოიან ქილაზე :

5 შავი წიწაკის მარცვალი

1 სუფრის კოვზი მდოგვის  მარცვალი

2 ტორტი ოხრახურში

2 ტოტი ნიახური

3-4 ნივრის კბილი

მომზადების წესები :

ბულგარული წიწაკა გავრეცხოთ,ყუნწები არ მოვაშოროთ და დავჩხვლიტოთ ჩანგლით.

ქვაბში ჩავასხათ წყალი,ზეთი და ძმარი, ჩავყაროთ შაქარი და მარილი,მოვადუღოთ მარინადი.

მოდუღებულ მარინადში ჩავყაროთ ბულგარული წიწაკა და მოვწალოთ ყველა მხრიდან 2-2 წუთი. ბულგარული წიწაკა ფერს შეიცვლის.

სუფთა  და სტერილურ ქილებში ჩავყაროთ შავი წიწაკის  და მდოგვის მარცვლები,ფენა-ფენა ჩავაწყოთ ბულგარული წიწაკები და მწვანილები,ფენებს შორის მოვაყაროთ დაჭრილი ნიორი,გავაპიპინოთ  ქაფქაფა  მარინადის სითხით და იქვე  მოვხუფოთ.ამ წესით დამზადებულ კონსერვს არ ჭირდება სტერილიზაცია,მაგრამ ზოგიერთი დიასახლისი თავის დაზღვევის მიზნით, ქილებს დამატებით უკეთებს 5 წუთიან სტერილიზაციას .

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here