maxresdefault (4)
5/5

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები :

2 კგ. მწიფე შინდი

შაქარი 2-ჯერ მეტი

მომზადების წესები :

მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ.

კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე გავხეხოთ.

შინდის პიურე გადავიტანოთ ქილებში.რამდენი ქილაც გამოვა,ორი  იმდენი შაქარი დავაყაროთ.

პიურე  გადავიტანოთ მომინანქრებულ ქვაბში და 3-4 დღე ვურიოთ( დღეში 4-5 ჯერ )ხის კოვზით.

როცა პიურეში  შაქარი გადნება,გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და თავზე დავახუროთ.სტერილიზაცია არ არის საჭირო.

 

 

1+
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here