ინგრდიენტები :
2 კგ. მწიფე შინდი
შაქარი 2-ჯერ მეტი
მომზადების წესები :
მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ.
კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე გავხეხოთ.
შინდის პიურე გადავიტანოთ ქილებში.რამდენი ქილაც გამოვა,ორი იმდენი შაქარი დავაყაროთ.
პიურე გადავიტანოთ მომინანქრებულ ქვაბში და 3-4 დღე ვურიოთ( დღეში 4-5 ჯერ )ხის კოვზით.
როცა პიურეში შაქარი გადნება,გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და თავზე დავახუროთ.სტერილიზაცია არ არის საჭირო.
2+