zelenii_perec_v_masle-444904
5/5

წიწაკა ზეთში,ქართული მწნილი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

5 კგ.წიწაკა

250  -300 გრ.ნიორი

90 გრ.შაქარი

4 სუფრის კოვზი მარილი

700 მლ.ძმარი

500 მლ.ზეთი

10 მარცვალი შავი წიწაკა

5 დაფნის ფოთოლი

70 გრ.ქინძი

80 გრ.ნიახური

80 გრ.ოხრახურში

მომზადების წესები :

ტკბილ წიწაკებს მოვაჭრათ ყუნწები და წვეროები ჩავუჭრათ.

მწვანილები გავრეცხოთ და გავამშრალოთ.

ნიორი და მწვანილები დავჭრათ.

ალუმინის ქვაბში ჩავასხათ ზეთი და ძმარი.მასში ჩავყაროთ წიწაკის მარცვლები,შაქარი,მარილი,დაფნის ფოთლები და ავადუღოთ.

ადუღებულ მასაში ნაწილ – ნაწილ ვშუშოთ წიწაკები 5-10 წუთი,ბოლოს მწვანილები და ნიორი დავაყაროთ და ერთიანად ვშუშოთ.

ზეთიანი წიწაკები ცხელ –  ცხელი ჩავასხათ სტერილურ ქილებში,პირამდე ავავსოთ,გავაპიპინოთ,მოვხუფოთ და შეფუთული გავაგრილოთ.

ქართული მწნილი , წიწაკა ზეთში ძალიან  გემრიელია !

 

1+
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბულგარული წიწაკისა და პომიდვრის ლეჩო -მოვემზადოთ ზამთრისათვიოს საბჭოთა რეცეპტი

დღეს გთავაზობთ ბევრისათვის საყვარელ  ლეჩოს  საბჭოთა რეცეპტს. ამ რეცეპტით მომზადებული ბულგარული წიწაკა პომიდორში შეგვიძლია,მივირთვათ დამოუკიდებელი კერძად და ასევე გამოვიყენოთ ბორშის და სხვა მრავალი კერძის მოსამზადებლად.

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here