djem_iz_grushi-63232
5/5

მსხლის ჯემი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ. მკვრივი და  პატარა ზომის მსხალი

500 გრ.შაქარი

1 შაქრიანი ვანილი ან 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი

მომზადების წესები :

მსხალი გავთალოთ,გული გამოვუღოთ და დავაბლენდეროთ. შეგვიძლია,რომ მსხლები არც გავთალოთ.

მსხლის პიურეს მოვაყაროთ შაქარი და გავაჩეროთ 1 საათი.

პიურე შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და ავადუღოთ.დაახლოებით ჭირდება 20 წუთი.

როგორც კი მასა მოდუღდება ,ცეცხლს ავუწიოთ საშუალოზე და ვხარშოთ დახლოებით 20 წუთი შესქელებამდე. ქვაბს განუწყვეტლივ  ვურიოთ ხის კოვზით,რომ ძირზე არ მიიწვას.ბოლოს დავუმატოთ ვანილი ან ლიმონის წვენი.

ჯემი გადავიტანოთ სტერილურ  მინის ქილაში და მოვხუფოთ.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბულგარული წიწაკისა და პომიდვრის ლეჩო -მოვემზადოთ ზამთრისათვიოს საბჭოთა რეცეპტი

დღეს გთავაზობთ ბევრისათვის საყვარელ  ლეჩოს  საბჭოთა რეცეპტს. ამ რეცეპტით მომზადებული ბულგარული წიწაკა პომიდორში შეგვიძლია,მივირთვათ დამოუკიდებელი კერძად და ასევე გამოვიყენოთ ბორშის და სხვა მრავალი კერძის მოსამზადებლად.

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here