djem_iz_grushi-63232
5/5

მსხლის ჯემი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ. მკვრივი და  პატარა ზომის მსხალი

500 გრ.შაქარი

1 შაქრიანი ვანილი ან 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი

მომზადების წესები :

მსხალი გავთალოთ,გული გამოვუღოთ და დავაბლენდეროთ. შეგვიძლია,რომ მსხლები არც გავთალოთ.

მსხლის პიურეს მოვაყაროთ შაქარი და გავაჩეროთ 1 საათი.

პიურე შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და ავადუღოთ.დაახლოებით ჭირდება 20 წუთი.

როგორც კი მასა მოდუღდება ,ცეცხლს ავუწიოთ საშუალოზე და ვხარშოთ დახლოებით 20 წუთი შესქელებამდე. ქვაბს განუწყვეტლივ  ვურიოთ ხის კოვზით,რომ ძირზე არ მიიწვას.ბოლოს დავუმატოთ ვანილი ან ლიმონის წვენი.

ჯემი გადავიტანოთ სტერილურ  მინის ქილაში და მოვხუფოთ.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბელორუსული პური

ინგრედიენტები : ოპარა : 175 გრ.ფქვილი 275 გრ.წყალი ან შრატი 3 გრ.მშრალი საფუარი ცომი : ოპარა 300 გრ.ფქვილი 25 გრ.ცეხვილი ფქვილი 30 გრ. რძის ფხვნილი

სვანური ხაჭაპური

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი 250 მლ ცოტა მარილი შიგთავსისათვის: 400 გრ.სვანური სულგუნი 250 გრ.იმერული ყველი ან 700 გრ.სვანური ყველი ნარჩვი

ქართული პური – შოთი

ინგრედიენტები : 2 კგ ფქვილი 20 გრ.საფუარი 1 ლ.თბილი წყალი 30-40 გ.მარილი მომზადების წესები : დიდ თასში ჩავყაროთ 2 კგ.ფქვილი,შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება ,ჩავასხათ თბილი წყალი,ჩავყაროთ

კომშის ცუკატი – არომატული მშრალი მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 500 მლ.წყალი 1 ლიმონი. მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ,გავთალოთ,1.5 სმ სისქის რგოლებად დავჭრათ . ყოველ  კომშის რგოლს ამოვაჭრათ

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here