d2fe69_wmark
5/5

ფუმფულა ხაჭოს ოლადები ( სირნიკები ) შავი ქლიავით და ნიგვზით – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ხაჭოს მაჭკატები  საბჭოთა წარსულის კერძია. ზუსტად იმ დროს ხაჭო ყველასთვის ხელმისაწვდომი  და შედარებით იაფი იყო .  ამ მიზეზით,  ოჯახში დედები  ძალიან ხშირად აცხობდნენ მაჭკატებს  და შვილები მადიანად მიირთმევდნენ. ახლა ხაჭო საკმაოდ ძვირი პროდუქტია, მით უმეტეს, თუ ის სოფლისაა და ხშირად მისგან ოლადების მომზადებას ვერ შევძლებთ. თუმცა, ზოგჯერ ძალიან მოგვინდება სირნიკების დაგემოვნება .

ინგრედიენტები :

300 გრ. მშრალი ხაჭო ( 5%)

1 კვერცხი

1სუფრის კოვზი ფქვილი

1,5 სუფრის კოვზი მანანის ბურღული

25 გრ. შაქარი

5 შავი ქლიავი

50 გრ.ნიგოზი

მწიკვი მარილი

100 გრ ფქვილი სირნიკების ამოსასვრელად

მომზადების წესები :

ხაჭოს სირნიკების მომზადებისას გაითვალისწინეთ,რომ ხაჭო უნდა იყოს მშრალი , ნაკლებცხიმიანი და აუცილებლად უნდა დავიცვათ გრამაჟი.

ხაჭო გავატაროთ საცერში ან დავაბლენდეროთ.

ინგრედიენტებით მოვზილოთ ცომი.

ცოს შევურიოთ დატეხილი ბიგოზი და დაჭრილი ქლიავი.

მაგიდაზე დავყაროთ  100 გრ.ფქვილი

ხაჭოს ცომისგან მოვამზადოთ ბურთულები და ამოვსვაროთ ფქვილში.

სირნიკები შევწვათ ზეთში ტაფაზე.

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

სვანური ხაჭაპური

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი 250 მლ ცოტა მარილი შიგთავსისათვის: 400 გრ.სვანური სულგუნი 250 გრ.იმერული ყველი ან 700 გრ.სვანური ყველი ნარჩვი

ქართული პური – შოთი

ინგრედიენტები : 2 კგ ფქვილი 20 გრ.საფუარი 1 ლ.თბილი წყალი 30-40 გ.მარილი მომზადების წესები : დიდ თასში ჩავყაროთ 2 კგ.ფქვილი,შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება ,ჩავასხათ თბილი წყალი,ჩავყაროთ

კომშის ცუკატი – არომატული მშრალი მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 500 მლ.წყალი 1 ლიმონი. მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ,გავთალოთ,1.5 სმ სისქის რგოლებად დავჭრათ . ყოველ  კომშის რგოლს ამოვაჭრათ

კომშის ტორტი

ინგრედიენტები : 6 კვერცხი 6 ს.კოვზი შაქარი 6 ს.კოვზი ფქვილი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი( თუ კარგი ღუმელი გაქვთ,გამაფხვიერებელი არ უნდა) შაქრიანი ვანილი მწიკვი მარილი   მომზადების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here