original
5/5

ბადრიჯანი ფარშით – თურქული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ბადრიჯანი – 6

ფარში – 250 გრ

ტომატ -პასტა –  1 სუფრის კოვზი

კეტჩუბი –  1 სუფრის კოვზი

ხახვი –  1

პომიდორი – 2

ნიორი  – 2 კბილი

პაპრიკა –  1ჩ.კოვზი

მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები ;

ბადრიჯანს კანი ყველა მხრიდან ლენტივით ავაჭრათ, ერთ ადგილას  სიგრძეზე ჩავჭრათ ,მოვათავსოთ 20 წუთი მარილწყალში,რომ სიმწარე გამოუვიდეს.

ბადრიჯნები დავაწყოთ ღუმელის ტაფაზე ისე,რომ ჩაჭრილი მხარე ზემოდან მოექცეს.ზეთი ბარიჯნებსაც წავუსვათ და ღუმელის ტაფაზეც მოვასხათ და  გამოვაცხოთ.

გახურებულ ტაფაზე ზეთში მოვშუშოთ ხახვი და ნიორი,შემდეგ კი მათთან ერთად ფარში.დავუმატოთ მარილი,წიწაკა,კეტჩუბი,პაბრიკა.

ხის კოვზისა და დანის დახმარებით ჩაჭრილ ადგილას ბადრიჯანი გადავხანათ,მივცეთ ნავის ფორმა,ამოვავსოთ ფარშით,ზემოდან დავაწყოთ დაჭრილი პომიდვრის ნაჭრები და წიწაკა,მოვაყაროთ მწვანილი.

1 სუფრის კოვზი ტომატი გავხსნათ წყალში და დავასხათ ბადრიჯნებს.

გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-30 წუთი.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here