unnamed (4)
5/5

მაყვლის ტორტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ბისკვიტი:

6 კვერცხი

6 სუფრის კოვზი შაქარი

6 სუფრის კოვზი ფქვილი

1  ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

მწიკვი მარილი და ვანილი

ლიმონის სიროფი:

1 დიდი ზომის ლიმონი ( 4 სუფრის კოვზი წვენი)

3/4 ჭიქა წყალი

1 სუფრის კოვზი შაქარი

მაყვლის  ნაღების მინანქარი( კრემი)

300 გრ.ნაღების კარაქი

250 გრ.ნაღების კრემ-ყველი

3 სუფრის კოვზი შაქრის პუდრა

0,5 სუფრის კოვზი მარილი

400 გრ.მაყვალი( ერთი ჭიქა  კრემ  – მინანქრისთვის,ერთი ჭიქა ფენებს შორის,6 მოსართავად)

2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი

მომზადების წესები :

გამოვაცხოთ 6 კვერცხიანი ბისკვიტი.წაიკითხეთ რეცეპტი.

მოვამზადოთ  ნაღების  მინანქარი ( კრემი)

2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი დავასხათ ერთ ჭიქა მაყვალს და მოვადუღოთ.მაყვალი კოვზით ან ჩანგლით არ უნდა დავჭყლიტოთ.

მოდუღებული მასა გავატაროთ საცერში.დაახლოებით გამოგვივა 5 სუფრის კოვზი  თხელი პიურე ( სიროფი).მაყვლის პიურე გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

კარაქი , შაქრის პუდრა და 0,5 ჩ.კოვზი მარილი  ავთქვიფოთ,შემდეგ დავუმატოთ ნაღების კრემყველი.

კრემყველი ჯერ  ნიჩბით შევურიოთ მასას,შემდეგ კი 2 წუთი  ავთქვიფოთ მიქსერით.მიღებულ  კრემს  კოვზობით შევათქვიფოთ მაყვლის სიროფი.

მოვამზადოთ ლიმონის სიროფი: თბილ წყალში გავხსნათ შაქარი და ჩავასხათ ლიმონის წვენი

ტორტის ბისკვიტი გავჭრათ 3-4 ნაწილად.ბისკვიტის ფენები დავნამოთ,

დანამულ ფენას წავუსვათ კრემი ( მინანქარი)  და დავაწყოთ მაყვლები.ფენები ერთმანეთზე დავაწყოთ  .გვერდებზე და ზემოდან  გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here