P1010237_small

ბლინის ტორტი მარწყვით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

24 -30 ცალი ბლინი 18 სმ დიამეტრის

ნაღების კრემი :

250 გრ.მასკარპონე

100 გრ.33% ნაღები

100 გრ.არაჟანი

75 გრ.შაქრის პუდრა

მარწყვის გულსართი:

მარწყვი 75 გრ

შაქარი 20 გრ

 

მომზადების წესები :

მოვამზადოთ ბლინები

ცივი ნაღები ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე.

მასკარპონეს ხელით შევურიოთ შაქარის პუდრა.დიდხანს და მიქსერით არ ვურიოთ ,რომ არ გათხელდეს.

მასკარპონეს შევურიოთ არაჟანი.

შემდეგ ათქვეფილი ნაღები და მასკარპონეს მასა ერთმანეთში ავურიოთ.

მარწყვი დავაბლენდეროთ და პიურეს შევურიოთ შაქარი.მოვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთი

და შემდეგ გავატაროთ საცერში.პიურე გავაგრილოთ და შევურიოთ 3-4 სუფრის კოვზი ნაღების კრემი.

ავაწყოთ ტორტი.ბლინები დავაწყოთ ფენებად.ფენებს შორის წავუსვათ ნაღების კრემი.ყოველი 3-4 ფენის შემდეგ წავუსვათ მარწყვის კრემი.მოვიტოვოთ კრემი გვერდებზე და ზემოდან წასასმელად.

გავაფორმოთ სურვილის მიხედვით

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა .ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 1/3 ჭიქა  რძე 2 კვერცხი 125 გრ.კარაქი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი მწიკვი

სამარხვო ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 250-300 გრ.ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 250 მლ.ცხელი წყალი 2 ს.კოვზი თაფლი 1 ჩ.კოვზი სოდა მწიკვი მარილი 100

არაჟნის ტორტი ” ჩრდილოეთის დათვი” – საბჭოთა რეცეპტი

საბჭოთა დროს  ამ დესერტის რეცეპტი ხელიდან ხელში გადადიოდა.ტორტი” ჩრდილოეთის დათვის ” ხელმისაწვდომი  ინგრედიენტებისაგან მზადდება.დღეს კი იგი ყველასათვის საყვარელი დესერტია. ინგრედიენტები  ცომისათვის : 450 გრ.ფქვილი 150

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია