imageNC27PRTT-2-99
5/5

წითელი პომიდვრის მწნილი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები 2 ლიტრიანი ქილისათვის :

1 კგ.პამიდორი

10 ნივრის კბილი

10 ღერი აყვავებული კამა

10 ღერი ნიახური

10 ღერი ოხრახურში

2 დაფნის ფოთოლი

2 ს.კოვზი მარილი

2 ჩ.კოვზი შაქარი

2 ს.კოვზი ძმარი

შავი პილპილის მარცვლები

მომზადების წესები :

გარეცხილი პომიდვრები დავჩხვლიტოთ,რომ ადუღებული წყლის დასხმისას კანი არ დაუსკდეს.

სუფთა ორლიტრიან ქილის ძირზე დავაფინოთ ნახევარი მწვანილი ,ნივრის კბილები,დავაწყოთ პომიდვრები,ზემოდან ისევ მწვანილები დავაფინოთ,მოვაყაროთ შავი პილპილის მარცვლები და დავასხათ ქაფქაფა წყალი.ქილა გავაპიპინოთ, დავაფაროთ თავსახური და გავაჩეროთ 20 წუთი.

ქილიდან წყალი გადმოვასხათ.ამ ეტაპზე ქილაში ჩავყაროთ მარილი,შაქარი,ჩავასხათ ძმარი. ქაფქაფა წყალი,გავაპიპინოთ,მოვხუფოთ,გადმოვაბრუნოთ და შევფუთოთ გაგრილებამდე. წითელი პომიდვრის მარინადი  მზად არის 3-4 დღეში.

პომიდვრის პიკული შევინახოთ გრილ ადგილას.

ეს მწნილი ძალიან გემრიელია!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here