musakaxorcis
5/5

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

600 გრ.ბადრიჯანი

400 გრ.კარტოფილი

150 გრ.მაგარი ყველი

30 გრ.საფანელი

100 მლ.ზეთი

90 გრ.მარილი

სოუსი ბეშამელი :

50 გრ.კარაქი

100 გრ.ფქვილი

1 ლიტრი რძე

1 გრ.მუსკატის კაკალი

5 გრ.მარილი

სოუსი ბოლონეზე :

500 გრ.საქონლის ფარში

250 გრ.ღორის ხორცის ფარში

2 ხახვი

4 კბილი ნიორი

300 გრ ( 3 ცალი ) პომიდორი

30 გრ.ტომატ პასტა

125 მლ.წყალი

60 მლ.თეთრი მშრალი ღვინო

125 მლ.ზეითუნის ზეთი

4 გრ.შაქარი

2 დარიჩინის ჯოხი

1 გრ.მუსკატის კაკალი

4 ბაჰარი

2 დაფნის ფოთოლი

20 გრ.მარილი

მომზადების წესები :

ბადრიჯანი დავჭრათ 5 მმ სისქის რგოლებად.

ბდარიჯანს მოვაყაროთ 3 სუფრის კოვზი(90 გრ)მარილი და გავაჩეროთ 20 წუთი. ბადრიჯანს გადავავლოთ წყალი,დავწრიტოთ ქაღალდის ხელსახოცზე.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,წავუსვათ ცხიმი,დავალაგოთ ბარიჯნის რგოლები და 15 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.

კარტოფილი დავჭრათ 5 მმ სისქის რგოლებად.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი, მოვუსვათ ცხიმი დავაწყოთ კარტოფილის რგოლები და 15 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.

სანამ კარტოფილი და ბადრიჯანი გამოცხვება მოვამზადოთ სოუსი ბოლონეზი:

ხახვი გავატაროთ ხორცსაკეპში.

ნიორი  წვრილად დავჭრათ.

გახურებულ ტაფაზე მოვასხათ 60 მლ.ზეთი.მასში გადავიტანოთ გატარებული ხახვი და დაჭრილი ნიორი,ერთად ვშუშოთ.

ცხელ წყალში გავხსნათ ტომატ პასტა,შევურიოთ შაქარი,მარილი და მუსკატის კაკალი.

მოშუშულ ხახვს და ნიორს  დავუმატოთ ფარში და ერთად გავაგრძელოთ მო შუშვა.

პომიდორებს გავაცალოთ კანი.

მოშუშულ ფარშს მოვასხათ თეთრი მშრალი ღვინო,დაველოდოთ აორთქლებას,შემდეგ დავასხათ ტომატ პასტის სოუსი,დავუმატოთ დარიჩინის ჯოხი,შავი წიწაკის მარცვლები და დაფნის ფოთოლი.

კანგაცლილი პომიდორები დავაბლენდეროთ,მოვასხათ ხორცს.

ცალყურა ტაფაში გავადნოთ კარაქი,შევურიოთ ფქვილი.როცა ცომი ოქროსფერი გახდება,მხოლოდ მაშინ დავასხათ რძე,ჩავყაროტ დაფქული მუსკატი და მარილი.სოუსი მივიყვანოთ ადუღებამდე.

ყველი მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ.

სოუსი ბოლონეზედან  ამოვიღოთ დარიჩინის ჯოხი და დაფნის ფოთოლი.

ფორმას მოვუსვათ ზეთი ,მოვაყაროთ საფანელი  და ავაწყოთ კერძი ფენებად შემდეგი თანმიმდევრობით: კაროფილი,3 სუფრის კოვზი ბეშამელის სოუსი,გახეხილი ყველი,ბარიჯნის რგოლები,სამი სუფრის კოვზი ბეშამელის სოუსი,გახეხილი ყველი,სოუსი  ბოლონეზი ,დარჩენილი ბეშამელი,მოვაყაროთ ყველი,გადავაფაროთ ფოლგა და 40 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.გამოცხობამდე 20 წუთით ადრე მოვაშოროთ ფოლგა და მუსაკა ისე გამოვაცხოთ.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბულგარული წიწაკისა და პომიდვრის ლეჩო -მოვემზადოთ ზამთრისათვიოს საბჭოთა რეცეპტი

დღეს გთავაზობთ ბევრისათვის საყვარელ  ლეჩოს  საბჭოთა რეცეპტს. ამ რეცეპტით მომზადებული ბულგარული წიწაკა პომიდორში შეგვიძლია,მივირთვათ დამოუკიდებელი კერძად და ასევე გამოვიყენოთ ბორშის და სხვა მრავალი კერძის მოსამზადებლად.

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here