ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის :
4 კგ.ბადრიჯანი
1 კგ.პამიდორი
1 კგ.წითელი ბულგარული
100 გრ. ნიორი
4 წითელი წიწაკა
1160 მლ.9% ძმარი
240 მლ.ზეთი
240 გრ.შაქარი
2 ს.კოვზი მარილი
მომზადების წესები :
ბარიჯანი დავჭრათ ალყა – ალყად,მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 20-30 წუთი. ბადრიჯანი წვენს გამოუშვებს, გავწუროთ და სიმწარე ისე მოვაშოროთ.
პამიდორს დავასხათ ცხელი წყალი და კანი მოვაშოროთ.
ბულგარული გავასუფთაოთ თესლებისაგან.
პამიდორი,ნიორი,ბულგარული წიწაკა და მწარე წიწაკა გავატაროთ ხორცსაკეპში. პიურეს შევურიოთ ძმარი,მარილი,შაქარი,ზეთი და მოვადუღოთ.
მოდუღებულ პამიდვრის წვენში ჩავაწყოთ ბადრიჯნები და დაახლოებით ერთი საათი ვშუშოთ.
ცხელი ბადრიჯნის სალათი ჩავასხათ სტერილურ ქილებში მოვხუფოთ,შევფუთოთ და ისე გავაციოთ.
ბადრიჯნის სალათი შევინახოთ გრილ ადგილას ზამთრისათვის.
0