Dumplings, filled with cherries, berries. Pierogi, varenyky, vareniki, pyrohy - dumplings with filling, popular dish in many countries

ალუბლის ვარენიკები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ცომისათვის :

2-3 ჭიქა ფქვილი( დამოკიდებულის ფქვილის ხარისხზე)

1/2 ჭიქა რძე

1/3 ჭიქა წყალი

1 კვერცხი

1 ს.კოვზი ზეთი

1 ჩ.კოვზი მარილი

 

ინგრედიენტები გულსართისათვის:

250 გრ.ალუბალი

150 გრ.ხაჭო

3 ს.კოვზი შაქარი

1 კვერცხის გული

არაჟანი

ან

2 ჭიქა გამოკურკული და წინასწარ დაშაქრული ალუბალი

 

ფქვილი გავცრათ,გავუკეთოთ ჩაღრმავება და ორმოში ჩავყაროთ მარილი,ჩავდოთ კვერცხი ,

ჩავასხათ წყალი,რძე და თასში მოვზილოთ ცომი.

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ სამუშაო მაგიდზე და შევაზილოთ ზეთი.

გულსართის მოსამზადებლად ალუბალი დავკურკოთ .

ხაჭო,ალუბალი,კვერცხის გული,შაქარი ერთმანეთში შევურიოთ.და შევახვიოთ ვარენიკები.

ცომი გავაბრტყელოთ 1 სმ-ის სისქეზე, ამოვჭრათ  პატარა დიამეტრის ჭიქით რგოლები. ამოჭრილი ნაწილები ამოვსვაროთ ფქვილში, რომ ერთმანეთს არ მიეწებოს. თითოეული გავაბრტყელოთ,ჩავუდოთ გულსართი და მოვახვიოთ.

ვარენიკები ჩავყაროთ  ოდნავ მარილიან მდუღარე წყალში და ვხარშოთ 5-7 წუთი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა .ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 1/3 ჭიქა  რძე 2 კვერცხი 125 გრ.კარაქი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი მწიკვი

სამარხვო ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 250-300 გრ.ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 250 მლ.ცხელი წყალი 2 ს.კოვზი თაფლი 1 ჩ.კოვზი სოდა მწიკვი მარილი 100

არაჟნის ტორტი ” ჩრდილოეთის დათვი” – საბჭოთა რეცეპტი

საბჭოთა დროს  ამ დესერტის რეცეპტი ხელიდან ხელში გადადიოდა.ტორტი” ჩრდილოეთის დათვის ” ხელმისაწვდომი  ინგრედიენტებისაგან მზადდება.დღეს კი იგი ყველასათვის საყვარელი დესერტია. ინგრედიენტები  ცომისათვის : 450 გრ.ფქვილი 150

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია