Dumplings, filled with cherries, berries. Pierogi, varenyky, vareniki, pyrohy - dumplings with filling, popular dish in many countries

ალუბლის ვარენიკები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ცომისათვის :

2-3 ჭიქა ფქვილი( დამოკიდებულის ფქვილის ხარისხზე)

1/2 ჭიქა რძე

1/3 ჭიქა წყალი

1 კვერცხი

1 ს.კოვზი ზეთი

1 ჩ.კოვზი მარილი

 

ინგრედიენტები გულსართისათვის:

250 გრ.ალუბალი

150 გრ.ხაჭო

3 ს.კოვზი შაქარი

1 კვერცხის გული

არაჟანი

ან

2 ჭიქა გამოკურკული და წინასწარ დაშაქრული ალუბალი

 

ფქვილი გავცრათ,გავუკეთოთ ჩაღრმავება და ორმოში ჩავყაროთ მარილი,ჩავდოთ კვერცხი ,

ჩავასხათ წყალი,რძე და თასში მოვზილოთ ცომი.

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ სამუშაო მაგიდზე და შევაზილოთ ზეთი.

გულსართის მოსამზადებლად ალუბალი დავკურკოთ .

ხაჭო,ალუბალი,კვერცხის გული,შაქარი ერთმანეთში შევურიოთ.და შევახვიოთ ვარენიკები.

ცომი გავაბრტყელოთ 1 სმ-ის სისქეზე, ამოვჭრათ  პატარა დიამეტრის ჭიქით რგოლები. ამოჭრილი ნაწილები ამოვსვაროთ ფქვილში, რომ ერთმანეთს არ მიეწებოს. თითოეული გავაბრტყელოთ,ჩავუდოთ გულსართი და მოვახვიოთ.

ვარენიკები ჩავყაროთ  ოდნავ მარილიან მდუღარე წყალში და ვხარშოთ 5-7 წუთი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყიყლიყოს კლასიკური და განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 2 კვერცხი მწიკვი მარილი 1 ჩ.კოვზი შაქარი 50 მლ.რძე ნახევარი ბატონი ან თეთრი პური ზეთი ან კარაქი შესაწვავად   მომზადების წესები : კვერცხს

პოპულარული,გემრიელი სალათი მიმოზა – მხიარული თაგვები

ინგრედიენტები : 2 მსხვილი სტაფილო 4 კარტოფილი 5-6 კვერცხი ნახევარი თავი ხახვი 1 ორაგულის  ან სარდინის კონსერვი 1  პატარა  მაიონეზი 1 ს.კოვზი ძმარი შაქარი მწიკვი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია