70485b6dbdd98880a051249037720f4d-2016
5/5

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

4 ბადრიჯანი

1 წითელი ხახვი

2 კბილი ნიორი

1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ)

1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

100  მლ.ზეთი

0,5 ჩაის კოვზი ყვითელი ყვავილი

0,5 ჩაის კოვზი ხმელი სუნელი

მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

ბადრიჯანი დავჭრათ მსხვილ კუბებად,მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 30 წუთი.

ბადრიჯანი გამოუშვებს მწარე წვენს  და სითხე გადავწუროთ.

ტაფაზე დავასხათ ზეთი  ( ბადრიჯანს უნდა ფარავდეს)და მასში შევწვათ ბადრიჯანი.

კუბებად დავჭრათ წითელი ხახვი,ნიორი და ბულგარული.

შემწვარ ბადრიჯანს დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი,ნიორი და ბულგარული და ერტად ვშუშოთ.

მოშუშული ბოსტნეული შევაზავოთ მარილით, წიწაკით, სუნელებით და მოვაყაროთ დაჭრილი ქინძი.

სოკოს კუჭმაჭი

2კგ.ხის სოკო

300 გრ.ნიგოზი

5 კბილი ნიორი

სუნელები

100 გრ.კონსერვირებული არტიშოკი,თუ სურვილი გვაქვს

2 ჩ.კოვზი ხარჩოს სუნელი

1 ჩ.კოვზი ქონდარი

მარილი და  დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

ხის სოკო დავჭრათ და მოვხალოთ სქელძირიან ტაფაში მაღალ ცეცხლზე,მოვასხათ ზეითუნის ზეთი და მოვშუშოთ.

ნიგოზი და ნიორი დავაბლენდეროთ,გავათხელოთ წყლით და შევურიოთ სუნელები: ქონდარი,ყვითელი ყვავილი,ხმელი ქინძი და უცხო სუნელი.

ხის სოკოს დავასხათ სოუსი,მოვაყაროთ არტიშოკი,მარილი, დაღერღილი წიწაკა,მოვურიოთ და ბოლოს  მოვაყაროთ ბროწეული და დაჭრილი ქინძი.

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბულგარული წიწაკისა და პომიდვრის ლეჩო -მოვემზადოთ ზამთრისათვიოს საბჭოთა რეცეპტი

დღეს გთავაზობთ ბევრისათვის საყვარელ  ლეჩოს  საბჭოთა რეცეპტს. ამ რეცეპტით მომზადებული ბულგარული წიწაკა პომიდორში შეგვიძლია,მივირთვათ დამოუკიდებელი კერძად და ასევე გამოვიყენოთ ბორშის და სხვა მრავალი კერძის მოსამზადებლად.

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here