ინგრედიენტები:
4 ბადრიჯანი
1 წითელი ხახვი
2 კბილი ნიორი
1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ)
1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი
100 მლ.ზეთი
0,5 ჩაის კოვზი ყვითელი ყვავილი
0,5 ჩაის კოვზი ხმელი სუნელი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
ბადრიჯანი დავჭრათ მსხვილ კუბებად,მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 30 წუთი.
ბადრიჯანი გამოუშვებს მწარე წვენს და სითხე გადავწუროთ.
ტაფაზე დავასხათ ზეთი ( ბადრიჯანს უნდა ფარავდეს)და მასში შევწვათ ბადრიჯანი.
კუბებად დავჭრათ წითელი ხახვი,ნიორი და ბულგარული.
შემწვარ ბადრიჯანს დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი,ნიორი და ბულგარული და ერტად ვშუშოთ.
მოშუშული ბოსტნეული შევაზავოთ მარილით, წიწაკით, სუნელებით და მოვაყაროთ დაჭრილი ქინძი.
სოკოს კუჭმაჭი
2კგ.ხის სოკო
300 გრ.ნიგოზი
5 კბილი ნიორი
სუნელები
100 გრ.კონსერვირებული არტიშოკი,თუ სურვილი გვაქვს
2 ჩ.კოვზი ხარჩოს სუნელი
1 ჩ.კოვზი ქონდარი
მარილი და დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
ხის სოკო დავჭრათ და მოვხალოთ სქელძირიან ტაფაში მაღალ ცეცხლზე,მოვასხათ ზეითუნის ზეთი და მოვშუშოთ.
ნიგოზი და ნიორი დავაბლენდეროთ,გავათხელოთ წყლით და შევურიოთ სუნელები: ქონდარი,ყვითელი ყვავილი,ხმელი ქინძი და უცხო სუნელი.
ხის სოკოს დავასხათ სოუსი,მოვაყაროთ არტიშოკი,მარილი, დაღერღილი წიწაკა,მოვურიოთ და ბოლოს მოვაყაროთ ბროწეული და დაჭრილი ქინძი.