sokoskuchmachi
5/5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის :

800 გრ.საქონლის ენა

250 გრ.ხის სოკო

100 გრ.ხახვი

50 გრ.პამიდორი

5 გრ.აჯიკა

25 გრ.ქინძი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

მოხარშული ენა დავჭრათ გრძლად და წვრილად.

ასევე გრძლად დაწვრილად დავჭრათ ხის სოკო.

კუბებად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ზეთში,ჯერ დავუმატოთ დაჭრილი პამიდორი და აჯიკა,შემდეგ ხის სოკო და დაჭრილი მოხარშული ენა.ყველაფერი ერთად ჩავთუშოთ და ბოლოს მოვაყაროთ  მარილი,დაჭრილი ქინძი და ბროწეულის მარცვლები.

ამ კერძს ძალიან უხდება ელარჯის  ჩხირები .

350 გრ.ღერღილი

250 გრ.სიმინდის ფქვილი

850 გრ.ყველი სულგუნი

 წაიკითხეთ ელარჯის მომზადების წესები.

ელარჯი დავჭრათ  ჩხირებად და შევწვათ ოთხივე მხრიდან კარაქში.

თეფშზე დავაწყოთ შემწვარი ელარჯის ჩხირები,კუჭმაჭი და მოვასხათ ალუბლის შარბათი.

 

რეცეპტის ავტორია  რუსეთში მოღვაწე შეფმზარეული იზო ძანძავა

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბულგარული წიწაკისა და პომიდვრის ლეჩო -მოვემზადოთ ზამთრისათვიოს საბჭოთა რეცეპტი

დღეს გთავაზობთ ბევრისათვის საყვარელ  ლეჩოს  საბჭოთა რეცეპტს. ამ რეცეპტით მომზადებული ბულგარული წიწაკა პომიდორში შეგვიძლია,მივირთვათ დამოუკიდებელი კერძად და ასევე გამოვიყენოთ ბორშის და სხვა მრავალი კერძის მოსამზადებლად.

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here