baklajani1
5/5

ბადრიჯნის ხვეულები ნადუღით,პიტნით და ნიგვზით – ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ ბადრიჯანი

150 გრ.ნადუღი

პიტნა

ნიგვზის ლებნები

მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

ბადრიჯანი დავჭრათ თხელ და გრელ ნაჭრებად.

ბადრიჯნის ფირფიტებს  მოვაყაროთ მარილი,გავაჩეროთ 10 წუთი,რომ გამოუშვას მწარე წვენი.სითხე შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.

ბადრიჯნის ფირფიტები შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან.

მწვანე ხახვი დავჭრათ უხეშად.

გულსართის მომზადება:პიტნა დავნაყოთ მარილთან ერთად და შევურიოთ ნადუღს.

ბადრიჯნის ფირფიტის ერთ ბოლოზე ერთი ჩაის კოვზი  ნადუღი  დავდოთ,ზემოდან, თუ სურვილი გვაქვს, მოვათავსოთ ერთი ლებანი ნიგოზი და გადავახვიოთ რულეტივით

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კომშის კომპოტი

ინგრედიენტები 3ლიტრიანი ქილისათვის : 900 გრ.კომში 1,5 ჭიქა  შაქარი წყალი იმდენი,რამდენითაც შეივსება ქილა 2 ნაჭერი ლიმონი,თუ სურვილი გვაქვს მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ და

არომატული,გემრიელი და ქარვისფერი კომშის მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 1 ჭიქა წყალი 1/2 ჩაის კოვზი ლიმონმჟავა მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ და ბუსუსები მოვაშოროთ ჯაგრისით ან უცხო

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here