baklajani1
5/5

ბადრიჯნის ხვეულები ნადუღით,პიტნით და ნიგვზით – ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ ბადრიჯანი

150 გრ.ნადუღი

პიტნა

ნიგვზის ლებნები

მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

ბადრიჯანი დავჭრათ თხელ და გრელ ნაჭრებად.

ბადრიჯნის ფირფიტებს  მოვაყაროთ მარილი,გავაჩეროთ 10 წუთი,რომ გამოუშვას მწარე წვენი.სითხე შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.

ბადრიჯნის ფირფიტები შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან.

მწვანე ხახვი დავჭრათ უხეშად.

გულსართის მომზადება:პიტნა დავნაყოთ მარილთან ერთად და შევურიოთ ნადუღს.

ბადრიჯნის ფირფიტის ერთ ბოლოზე ერთი ჩაის კოვზი  ნადუღი  დავდოთ,ზემოდან, თუ სურვილი გვაქვს, მოვათავსოთ ერთი ლებანი ნიგოზი და გადავახვიოთ რულეტივით

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here