funtusha8
5/5

ფუნთუშა ” გვირგვინი “

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

500 გრ.ფქვილი

150 მლ.რძე

150 გრ.კარაქი

100 გრ.შაქარი

12 გრ.სწრაფმოქმედი საფუარი

3 კვერცხის გული

1 კვერცხი ზემოდან წასასმელად

1 შეკვრა შაქრიანი ვანილი

მომზადების წესები :

150 ლ რძეში გავხსნათ საფუარი,1 ს.კოვზი შაქარი და 3-4 ს.კოვზი ფქვილი,გადავაფაროთ ტილო, გავაჩეროთ თბილ ადგილას 15-20 წუთი.

კვერცხის გული ათქვიფოთ შაქართან ერთად,დავუმატოთ გაზზე გამდნარი კარაქი,ვანილი,მწიკვი მარილი.

კვერცხიანი მასა შევურიოთ გააქტიურებულ საფუარს,შევაზილოთ ფქვილი ,გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე და მოვზილოთ რბილი ცომი. თასს გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ ცომი ასაფუებლად.

ცომი გავაბრტყელოთ,წავუსვათ ჯემი.

ცომი გადავკეცოთ და მსუბუქად გავაბრტყელოთ.

 

ცომი დავჭრათ ბაფთებად და გვირგვინივით შევკრათ.

ფუნთუშები დავაწყოთ ღუმელის ტაფაზე,დაფარებული გვაქვს ფოლგა.

ფუნთუშებს დავაფაროთ სუფთა ტილო , დაველოდოთ ამოსვლას და წინასწარ გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კომშის კომპოტი

ინგრედიენტები 3ლიტრიანი ქილისათვის : 900 გრ.კომში 1,5 ჭიქა  შაქარი წყალი იმდენი,რამდენითაც შეივსება ქილა 2 ნაჭერი ლიმონი,თუ სურვილი გვაქვს მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ და

არომატული,გემრიელი და ქარვისფერი კომშის მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 1 ჭიქა წყალი 1/2 ჩაის კოვზი ლიმონმჟავა მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ და ბუსუსები მოვაშოროთ ჯაგრისით ან უცხო

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here