ინგრედიენტები :
500 გრ.ფქვილი
150 მლ.რძე
150 გრ.კარაქი
100 გრ.შაქარი
12 გრ.სწრაფმოქმედი საფუარი
3 კვერცხის გული
1 კვერცხი ზემოდან წასასმელად
1 შეკვრა შაქრიანი ვანილი
მომზადების წესები :
150 ლ რძეში გავხსნათ საფუარი,1 ს.კოვზი შაქარი და 3-4 ს.კოვზი ფქვილი,გადავაფაროთ ტილო, გავაჩეროთ თბილ ადგილას 15-20 წუთი.
კვერცხის გული ათქვიფოთ შაქართან ერთად,დავუმატოთ გაზზე გამდნარი კარაქი,ვანილი,მწიკვი მარილი.
კვერცხიანი მასა შევურიოთ გააქტიურებულ საფუარს,შევაზილოთ ფქვილი ,გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე და მოვზილოთ რბილი ცომი. თასს გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ ცომი ასაფუებლად.
ცომი გავაბრტყელოთ,წავუსვათ ჯემი.
ცომი გადავკეცოთ და მსუბუქად გავაბრტყელოთ.
ცომი დავჭრათ ბაფთებად და გვირგვინივით შევკრათ.
ფუნთუშები დავაწყოთ ღუმელის ტაფაზე,დაფარებული გვაქვს ფოლგა.
ფუნთუშებს დავაფაროთ სუფთა ტილო , დაველოდოთ ამოსვლას და წინასწარ გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.