ინგრედიენტები :
250 მლ.რძე
3 სუფრის კოვზი ზეთი ან 40 გრამი გამდნარი,გაგრილებული კარაქი
1 კვერცხი
4 ს.კოვზი შაქარი
1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი
1/4 ჩ.კოვზი მარილი
170 გრ.ფქვილი
ტოპინგი( ნებისმიერი)
მომზადების წესები :
ფქვილში შევურიოთ მარილი და გამაფხიერებელი.
ავთქვიფოთ რძე, კვერცხი,ზეთი და შაქარი,შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები. როგორც კი მასა ერთგვაროვანი გახდება,მორევა შევაჩეროთ . ფანქეიქების ცომს დიდხანს მორევა არ უხდება,თორემ გამომცხვარი ბლინი რეზინასავით გახდება.
ფანქეიქებს აქვს მკრთალი ვარდისფერი ქერქი,ამიტომ გამოვაცხოთ უზეთოდ ტაფაზე.
გახურებულ ტაფაზე დავასხათ 2 სუფრის კოვზი ცომი,როგორც კი ბუშტუკები გაჩნდება,იქვე გადავაბრუნოთ.ფანქეიქი მეორე მხარეს მომენტალურად შეიწვება.
სამი ფანქეიქი ერთმანეთზე დავდოთ და მოვასხათ ტოპინგი.
2+