432994
5/5

ბოსტნეულის კონსერვი ბორშისათვის – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 ჭარხალი

5 პამიდორი

2 სტაფილო

125 მლ.ზეთი

0,5 ს.კოვზი მარილი

1 ბულგარული წიწაკა

1 ხახვი

3 კბილი ნიორი

50 მლ 9% ძმარი

მომზადების წესები :

ყველა ბოსტნეული გავრეცხოთ.პომიდვრებს ძირი ჯვრისებურად დავუსეროთ,დავასხათ ცხელი წყალი და გავაგრილოთ.ასე მარტივად მოვაშორებთ კანს.

ხახვი,ნიორი,სტაფილო,ჭარხალი,ბულგარული კომბაინში გავატაროთ,დავუმატოთ ,მარილი,ზეთი , ამოვურიოთ და გადავიტანოთ მომინანქრებულ ქვაბში.

პამიდორი ცალკე დავაბლენდეროთ.

ქვაბი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე,როგორც კი წვენს გამოიღებს,ცეცხლს მოვუმატოთ ,ქვაბს თავზე დავახუროთ და  15 წუთი ვადუღოთ.

ბოსტნეულს დავუმატოთ დაბლენდერებული პამიდორი,ჩავასხათ ძმარი და კიდევ ვხარშოთ 15 -20 წუთი.

მზა სტერილური ქილები პირამდე ავავსოთ ცხელი,ქაფქაფა ბოსტნეულით,თავსახური მოვუჭიროთ,გადმოვაბრუნოთ და ისე გავაგრილოთ.

ინგრედიენტები მეორე ვერსიისათვის:

2 კგ.ჭარხალი

2 კგ.პამიდორი

2კგ.სტაფილო

2 კგ.ხახვი

200 გრ.შაქარი

130 გრ.მარილი( 3 სუფრის კოვზი თავდადგმული)

650 მლ.ზეთი

150 მლ.წყალი

5-6 დაფნის ფოთოლი

15-20  ბაჰარის მარცვალი

მომზადების და შენახვის წესი იგივეა.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here