tt1_25679
5/5

დიეტური წიწიბურას და ფარშის კოტლეტები – უკრაინული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

მრავალი წელია ვამზადებ კოტლეტებს ფარშით და წიწიბურათი.ეს ბურღულეული მას  განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს და ფაფუკს ხდის. 

ინგრედიენტები :

1 კგ.ქათმის ფილეს ფარში

2 ხახვი

2 კვერცხი

200 გრ.წიწიბურა

2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი

მწვანილი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

წიწიბურა ძალიან მოვხარშოთ,უნდა ჩაიქნას.

ხახვი დავჭრათ ძალიან წვრილად.

მწვანილი დავჭრათ წვრილად,შეგვიძლია არც დავუმატოთ.

ღრმა თასში შევურიოთ ; ფარში,წიწიბურა,კვერცხი,ხახვი, სოიოს სოუსი,მარილი.

სველი ხელებით დავამზადოთ გუნდები,მივცეთ კატლეტის ფორმა,ამოვსვაროთ ფქვილში.

კოტლეტები უნდა დავაწყოთ სპეციალურ ფორმაზე,რომელსაც შემოვდგამთ ქვაბზე, ორთქლის აბაზანაზე.ქვაბს ( რომელშიც წყალი დუღს)უნდა ეფაროს ნასვრეტებიანი ფორმა.რომ ორთქლი ნასვრეტებიდან გამოვიდეს.კოტლეტებს მჭიდროდ დავახუროთ თავსახური და  ორთქლზე ვხარშოთ 30-35 წუთი.

თუ დიეტაზე არ ვართ,მაშინ ტაფაზე დავასხათ ზეთი.

სველი ხელებით დავამზადოთ გუნდები,მივცეთ კატლეტის ფორმა,ამოვსვაროთ ფქვილში.

და შევწვათ  ორივე მხრიდან  ტაფაზე.როცა მეორე მხრიდან შეიწვება დავასხათ ცოტა მდუღარე წყალი,ტაფას თავსახური დავაფაროთ და ვშუშოთ წყლის აოთქლებამდე.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here