b52547e4311502ef7f537f3395b20cb4-300x183
5/5

ფორთოხლის ესენცია

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

0,75 მლ.არაყი

1 ფორთოხალი ( ან ლიმონი)

მომზადების წესები :

ავიღოთ პატარა ზომის მინის  ბოთლი,რომელსაც თავსახური მჭიდროდ ეჭირება.

ბოთლს  გავუკეთოტ სტერილიზაცია.

ფორთოხლის ქერქი დავჭრათ ( თეთრი არ შევაყოლოთ) ასანთისებურად,ჩავყაროთ ქილაში,დავასხათ არაყი,მოვუჭიროთ თავსახური და 2 დღე გავაჩეროთ მზეზე.შემდეგ კი შევინახოთ კარადაში, 1-2 თვის შემდეგ მზად არის.

მეორე ვარიაცია:

ცედრა მოვათავსოთ შუშის ბოთლში,დავასხათ არაყი და გავაჩეროთ 3 კვირა სიბნელეში.

სწრაფი დაყენების მეთოდი:

თავდახურული ქილა  ცედრით მოვათავსოთ  ცხელ წყალში  და   ბოთლი 30 გრადუსამდე უნდა  გაცხელდეს.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here