buglama
5/5

ბუღლამა – კახური სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 გრ.ცხვრის ხორცი

350 გრ.ხახვი

200 გრ.ალუჩა

2 კბილი ნიორი

70 გრ.ქინძი

40 გრ.პიტნა

50 გრ.კამა

შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

ცხვრის ხორცი დავჭრათ წვრილად დამოვხრაკოთ ხახვთან ერთად.ქვაბში სითხე  თუ დაშრა , წყალი დავუმატოთ.

ქვაბში ჩავყაროთ ალუჩა,,დასრესილი ნიორი და ვშუშოთ 30-40 წუთი ხორცის დარბილებამდე.თუ ალუჩა ან ტყემალი არ გვაქვს,ბოლოს  ჩავასხათ თეთრი ღვინო.

კერძს დავუმატოთ მწვანილი,მოვაყაროთ შავი პილპილი და მარილი.ვშუშოთ კიდევ 5 წუთი.

უგემრიელესი კერძია სამხარზე.

რჩევა: კერძის მომზადებისას არ გამოიყენება მარგარინი ან კარაქი.თუ ცხვირს ქონი არ გვაქვს,გამოვიყენოთ  ზეთი.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here