ინგრედიენტები :
500 მლ.რძე
1 ჭიქა ფქვილი
2 კვერცხი
1 კოვზი შაქარი
2 ს.კოვზი გამდნარი კარაქი ან ზეთი
მწიკვი მარილი
მომზადების წესები :
კვერცხი ავთქვიფოთ 250 მლ რძეში,შევათქვიფოთ ფქვილი,დავუმატოთ შაქარი, მწიკვი მარილი.
ალუბლის გულსართი 10 ცალი ბლინისათვის:
400 გრ.ალუბალი
25 მლ.წყალი
1 ს.კოვზი სიმინდის სახამებელი
4 ს.კოვზი შაქარი
ალუბალი დავკურკოთ ,დავასხათ წყალი და მივიყვანოთ ადუღებამდე.
სახამებელი და შაქარი ერთმანეთში შევურიოთ და დავაყაროთ ალუბალს.
ალუბალი ვადუღოთ 3 წუთი,გავაგრილოთ და შევახვიოთ ბლინში.
ბლინები მივირთვათ არაჟანთან ერთად.
0