02

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

ტორტი ”მარწყვის კოცნა”

ფხვიერი ცომი:

300 გრ.ფქვილი

150 გრ.შაქრის პუდრა

1 კვერცხი(60 გრ)

60 გრ.ნუშის ფქვილი

150 გრ.კარაქი

ფქვილი ( პურის და ნუშის) ჩავყაროთ თასში,ჩავახეხოთ გაყინული კარაქი ,ხელის თითებით ავაფხვიეროთ,,დავუმატოთ შაქრის პუდრა, კვერცხი და მოვზილოთ სწრაფად ცომი.

ცომი შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ საყინულეში ნახევარი საათი.

ცომი გავაბრტყელოთ 2-3 სმ სისქეზე,მივცეთ მგვრალი ან ოთხკუთხედი ფორმა.დავჩხვლიტოთ ჩანგლით გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე.

კარაქის ბისკვიტი:

180 გრ.კარაქი

180 გრ.შაქარი

150 გრ.კვერცხი

5 გრ.გამაფხვიერებელი

90 გრ.ფქვილი

90 გრ.სახამებელი

2 ლიმონის ცედრა.

კვერცხი,შაქარი და კარაქი ერთად ავთქვიფოთ,დავუმატოთ ლიმონის ცედრა,

ერთმანეთში შერეული მშრალი ინგრედიენტები.

ბისკვიტის ცომი გადავიტანოთ ფორმაში და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ.

მარწყვის კონფიტიური:

15 გრ.ჟელატინი

500 გრ.მარწყვი

4 ს.კოვზი შაქარი

მარწყვი დავაბლენდეროთ ,შევურიოთ შაქარი და მოვხარშოთ მურაბა.

ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 15-20 წუთი გავაჩეროთ .

მურაბა გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ ორთქლზე გამდნარი ჟელატინი.

მოხარშული კრემი პატისიერი.რეცეპტი იხ. აქ

http://livemaster.ge/index.php/2016-09-09-13-15-25/item/390-2018-04-22-09-11-36

2 ს.კოვზ ჟელატინს   დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 15-20წუთი გავაჩეროთ .

დამბალი ჟელატინი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე და მიქსერით შევურიოთ კრემს.

ავაწყოთ ტორტი:

 

ფორმაში პირველ ფენად დავდოთ ფხვიერი ცომისაგან გამომცხვარი ბისკვიტი

დავასხათ კრემის ნახევარი,დავაფინოთ კარაქის ბისკვიტი და დავასხათ კონფიტიური.

ასე შევდოთ საყინულეში.

ზემოდან დავასხათ კრემი და ისევ შევდოთ საყინულეში.

ტორტი დავჭრათ ნაჭრებად  და მოვრთოთ მარწყვით.

რჩევა: ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ბისკვიტს აცხობს ტრადიციული რეცეპტით და ცომში ამატებს  ყაყაჩოს თესლს.

ბისკვიტის რეცეპტია;

6 კვერცხი

6 ს.კოვზი შაქარი

6 ს.კოვზი ფქვილი

80 გრ.ყაყაჩოს თესლი

 

 

 

ასევე ნახეთ

აფხაზურა – ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები: ღორის ან გოჭის ბადექონი 800  გრ. საქონლის ხორცი 200-300 გრ.ქათმის ფილე 100 გრ.ღორის  ქონი 4 კბილი ნიორი 1 კონა ქინძი ქონდარი,დაღერღილი წიწაკა,მარილი გემოვნებით 10

აჯაფსანდალი

ინგრედიენტები: ბადრიჯანი 1 კგ კარტოფილი 1 კგ პამიდორი 1 კგ ზეთი 200 მლ ნიორი 200 გრ რაჰანი(ბაზილიკი) მწვანე და წითელი 100 გრ ქინძი 100 გრ პილპილი,მარილი

ტორტი იერუსალიმი

ინგრედიენტები: 400 გრ.ფქვილი 200 გრ.ნაღების კარაქი 2 ს.კ გამაფხვიერებელი 1ს.კოვზი წყალი 4 კვერცხის გული 1 შეკვრა ვანილიანი შაქარი 6 მსხვილი მწვანე ვაშლი 200 გრ.შაქრის პუდრა

ჟოლოსა და მაყვლის ნაყინი შოკოლადის ორცხობილით

ინგრდიენტები: 80 გრ.ჟოლო 80 გრ.მაყვალი 3 კვერცხი 36% ნაღები 250 მლ 200 გრ.შაქარი 60 გრ.შოკოლადის  ორცხობილა ვანილის კრემით   ჟოლო და მაყვალი დავაბლენდეროთ. კვერცხის გული

დაბეჭდე გვერდი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
  • +995 551 402 555
  • nino.mshvenieradze@gmail.com

სასარგებლო

  • დახმარება
  • მასტერ კლასები
  • დაგვიკავშირდით
  • რეკლამა

პოპულარული

  • კულინარია
  • ქსოვა
  • ქარგვა
  • კერვა

Livemaster.ge © ყველა უფლება დაცულია

error: შიგთავსი დაცულია