d181d0bad0b0d187d0b0d0bdd0bdd18bd0b5-d184d0b0d0b9d0bbd18b

ტორტი ”მარწყვის კოცნა”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 ინგრედიენტები  ფხვიერი ცომისთვის :

300 გრ.ფქვილი

150 გრ.შაქრის პუდრა

1 კვერცხი(60 გრ)

60 გრ.ნუშის ფქვილი

150 გრ.კარაქი

მომზადების წესები :

ფქვილი ( პურის და ნუშის) ჩავყაროთ თასში,ჩავახეხოთ გაყინული კარაქი ,ხელის თითებით ავაფხვიეროთ,,დავუმატოთ შაქრის პუდრა, კვერცხი და მოვზილოთ სწრაფად ცომი.

ცომი შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ საყინულეში ნახევარი საათი.

ცომი გავაბრტყელოთ 2-3 სმ სისქეზე,მივცეთ მრგვალი ან ოთხკუთხედი ფორმა.დავჩხვლიტოთ ჩანგლით გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე.

კარაქის ბისკვიტი:

180 გრ.კარაქი

180 გრ.შაქარი

150 გრ.კვერცხი

5 გრ.გამაფხვიერებელი

90 გრ.ფქვილი

90 გრ.სახამებელი

2 ლიმონის ცედრა.

კვერცხი,შაქარი და კარაქი ერთად ავთქვიფოთ,დავუმატოთ ლიმონის ცედრა, ერთმანეთში შერეული მშრალი ინგრედიენტები.

ბისკვიტის ცომი გადავიტანოთ ფორმაში და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ.

მარწყვის კონფიტიური:

15 გრ.ჟელატინი

500 გრ.მარწყვი

4 ს.კოვზი შაქარი

მარწყვი დავაბლენდეროთ ,შევურიოთ შაქარი და მოვხარშოთ მურაბა.

ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 15-20 წუთი გავაჩეროთ .

მურაბა გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ ორთქლზე გამდნარი ჟელატინი.

მოხარშული კრემი პატისიერის რეცეპტი .

 

2 ს.კოვზ ჟელატინს   დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 15-20წუთი გავაჩეროთ .

დამბალი ჟელატინი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე და მიქსერით შევურიოთ კრემს.

ავაწყოთ ტორტი:

ფორმაში პირველ ფენად დავდოთ ფხვიერი ცომისაგან გამომცხვარი ბისკვიტი

დავასხათ კრემის ნახევარი,დავაფინოთ კარაქის ბისკვიტი და დავასხათ კონფიტიური.

ასე შევდოთ საყინულეში.

ზემოდან დავასხათ კრემი და ისევ შევდოთ საყინულეში.

ტორტი დავჭრათ ნაჭრებად  და მოვრთოთ მარწყვით.

რჩევა: ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ბისკვიტს აცხობს ტრადიციული რეცეპტით და ცომში ამატებს  ყაყაჩოს თესლს.

ბისკვიტის რეცეპტია;

6 კვერცხი

6 ს.კოვზი შაქარი

6 ს.კოვზი ფქვილი

80 გრ.ყაყაჩოს თესლი

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია