ინგრედიენტები :
1 კვერცხი
500 გრ.ხაჭო
100 გრ.ფქვილი
5 ს.კოვზი შაქარი
მწიკვი დარიჩინი
ნახევარი ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
300 გრ.გარგარი
მომზადების წესები :
ხაჭო,შაქარი,კვერცხი,ფქვილი,გამაფხვიერებელი,დარიჩინი შევურიოთ ერთმანეთს და მოვზილოთ ცომი.
გარგარი გავყოთ შუაზე,გამოვუღოთ კურკა.
გარგრის ლებნები ჩავყაროთ ცხელ სიროფში,ვხარშოთ 1-2 წუთი და შემდეგ დავწრიტოთ .
ხაჭოს ცომისგან მოვამზადოთ ბურთულები,რომლის შუაშიც მოვათავსებთ გარგრის ლებანს.
ხაჭოს ოლადები გარგრით ამოვსვაროთ ფქვილში ,გავაჩეროთ 5 წუთი და შევწვათ ზეთში ტაფაზე.
ღუმელში გამომცხვარი ხაჭოს მაჭკატები გარგრით
300 გრ.ხაჭო
2 კვერცხი
50 გრ.ფქვილი
50 გრ.შაქარი
1/3 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
გარგარი
მომზადების წესები :
ხაჭო და კვერცხი ჩანგლით ავსრისოთ.შემდეგ შევათქვიფოთ შაქარი,ფქვილი,გამაფხვიერებელი.
გარგარი გამრეცხოთ,გავამშრალოთ,კურკა გამოვუღოთ და გავყოთ შუაზე.
ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი, მოვუსვათ ცხიმი, დაშორებებით დავდოთ 1 ს.კოვზი ცომი,ზემოდან თითოეულში მოვათავსოთ გარგრის ლებანი.
გარგარს ზემოდან დავადოთ 1 სუფრის კოვზი ცომი.
ხაჭოს მაჭკატები 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ დაახლოებით 20 წუთი,ბოლო 5 წუთი ავიტანოთ ზედა თაროზე,რომ ცხობისას გაიკეთოს ქერქი.
ხაჭოს მაჭკატები ( სირნიკი, ოლადი )მივირთვათ ცხელი არაჟანთან ერთად.