b8c45c38-750x350
5/5

როგორ მოვამზადოთ მდოგვი მარტივად სახლის პირობებში: 2 განსხვავებული რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

როგორ მოვამზადოთ მდოგვი ფხვნილისაგან

ინგრედიენტები :

100-120 მლ. ცხელი წყალი,ტემპარატურა არ უნდა აღემატებოდეს 45 გრადუსს.

2 სუფრის კოვზი მდოგვის ფხვნილი

1,5 ჩ.კოვზი შაქარი

1,5-2 ჩ.კოვზი ზეთი

1/2 ჩ.კოვზი მარილი

1 სუფრის კოვზი ძმარი

 

მომზადების წესები :

პირველ რიგში მინის ქილაში  ( 200 გრ ) ჩავასხათ ზეთი,შემდეგ დავაყაროთ მდოგვის ფხვნილი,შაქარი,მარილი,მოვურიოთ და ნელნელა დავასხათ ცხელი წყალი ,თან ვურიოთ.ნაზავს ბოლოს დავუმატოთ ძმარი ან ლიმონის წვენი,დავახუროთ თავსახური და 3-4 საათი შევინახოთ თბილ ადგილას.

ამის შემდეგ შევინახოთ მაცივარში.

მაცივარში მდოგვი ინახება ერთი თვე.

როგორ მოვამზადოთ დიჟონის  მდოგვი მარცვლებისაგან – ფრანგული სამზარეულო

ინგრედიენტები  და მომზადების წესები :

250 გრ.მდოგვის მარცვალი

1/2 სუფრის კოვზი ვაშლის წვენი

1/2 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი

მდოგვის მარცვლებს მოვასხათ ვაშლის წვენი,ვაშლის ძმარი ,გადავაფაროთ პლასტირი და 48 საათი შევინახოთ მაცივარში.

მიღებულ მასას დავუმატოთ შემდეგი ინგრედიენტები :

2 ს.კოვზი თაფლი

20 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

2 ს.კოვზი ვაშლის ძმარი

მიღებული ნარევი შემოვდგათ  დაბალ ცეცხლზე  2 წუთი,გადმოვდგათ.

მთლიან მასას მოვაკლოთ 1/3 ,რომელსაც დავნაყავთ და ისევ ჩავამატებთ ძირითად მასაში.

მდოგვი ინახება მაცივარში1,5-2 თვე.

 

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

დიეტური წიწიბურას და ფარშის კოტლეტები – უკრაინული სამზარეულო

მრავალი წელია ვამზადებ კოტლეტებს ფარშით და წიწიბურათი.ეს ბურღულეული მას  განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს და ფაფუკს ხდის.  ინგრედიენტები : 1 კგ.ქათმის ფილეს ფარში 2 ხახვი 2 კვერცხი

ქათმის კოტლეტები ყაბაყით და ხაჭოთი

ინგრედიენტები : 1კგ..ფარში 200 გრ.ხაჭო 1 ყაბაყი 2 ს.კოვზი  სიმინდის სახამებელი 2 კბილი ნიორი მარილი გემონებით წიწაკა გემოვნებით მომზადების წესები : ქორფა ყაბაყი გავრეცხოთ ,

ხორცის კოტლეტები ხაჭოთი

ინგრედიენტები : 300 გრ.ფარში ( ქათამის,საქონლის ხორცი ) 150 გრ.ხაჭო 1 საშუალო ზომის ხახვი 1 კვერცხი მარილი გემოვნებით წიწაკა გემოვნებით . მომზადების წესები : ხაჭო

ფორთოხლის ესენცია

ინგრედიენტები : 0,75 მლ.არაყი 1 ფორთოხალი ( ან ლიმონი) მომზადების წესები : ავიღოთ პატარა ზომის მინის  ბოთლი,რომელსაც თავსახური მჭიდროდ ეჭირება. ბოთლს  გავუკეთოტ სტერილიზაცია. ფორთოხლის ქერქი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here