xorcisruleti
5/5

ხორცის რულეტი გარგრის,შავი ქლიავის ჩირით – სადღესასწაულო კერძი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

700 ღორის რბილი ხორცი( საქონლის ,ქათმის ,ინდაურის ფილე)

100 გრ.ქლიავის ჩირი

100 გრ.გარგრის ჩირი

5-10 გრამი ხმელი სუნელი

40 გრ.ტკბილი ვაშლის  მდოგვი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

ღორის ხორცი მსუბუქად დავბეგვოთ ორივე მხირდან.

ხორცს ერთი მხრიდან მოვაყაროთ მარილი და ხმელი სუნელი,ხოლო მეორე მხრიდან წავუსმევთ  ტკბილ ვაშლის  მდოგვს( წაიკითხე რეცეპტი)და გავაჩერებთ დასამარინადებლად 30 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე.

ჩირს დავასხათ ქაფქაფა ცხელი წყალი და გავაჩეროთ 15 წუთი.

ხორცის ნაჭრებზე(მდოგვის მხარე) დავაწყოთ გარგრის ან შავი ქლიავის ჩირი და გადავახვიოთ რულეტივით.

ტაფა გავახუროთ,დავასხათ ზეთი , დავაწყოთ რულეტები( ნაკეცით  ქვემოთ) და შევწვათ.

ნახევრად მომზადებული რულეტები გადავიტანოთ ფორმაში,გადავაფაროთ ფოლგა და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დავასრულოთ გამოცხობა.

 

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here