მარწყვის ხილფაფა – კომპოტი საკუთარ წვენში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები;

1 კგ მარწყვი

250 გრ.შაქარი

მარწყვი გავასუფთაოთ,გავრეცხოთ,დავაწყოთ საწურზე,რომ დაიწრიტოს.

გარეცხილი მარწყვი ჩავყაროთ მომინანაქრებულ ქვაბში,დავაყაროთ შაქარი და დავახუროთ თავსახური.

მარწყვი წვენს გამოუშვებს,შემოვდგათ ცეცხლზე და მოვადუღოთ. დუღილის დროს წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ.

გავასტერილოთ ბანკები და თავსახური,ასევე ჩამჩას გადავავლოთ ქაფქაფა ცხელი წყალი.

მარწყვის კომპოტი ჩამჩით გადავიტანოთ ქილებში ,მჭიდროდ დავახუროთ თავსახური,გადმოვაბრუნოთ,შევამოწვოთ

ჰერმენტულობა და შევფუთოთ შალის ადიალაში.

ან მარწყვის კომპოტი გადავიტანოთ ქილებში, დავახუროთ თავსახური და გავაგრილოთ.

კომპოტს გავუკეთოთ სტერილიზაცია 15 წუთი და მოვხუფოთ.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია